Varsinais-Suomen Ely-keskus esittelee Joensuuntien ja Kantatie 52:n risteykseen kaavailtua kiertoliittymää eli liikenneympyrää ensi viikon tiistaina 29.11. valtuustosalissa kello 17. Myös kaupungin kaavapuolelta on virkamiehiä vastaamassa kysymyksiin.

Tilaisuudessa asukkaat, maanomistajat ja muut asiasta kiinnostuneet voivat tutustua suunnitelmaluonnoksiin ja esittää niistä mielipiteensä.

Hankkeen tavoitteena on parantaa Kantatie 52:n liikenneturvallisuutta ja liittymän sujuvuutta rakentamalla kiertoliittymä Antientien ja Joensuuntien liittymään. Samalla järjestellään jalankulun ja polkupyöräilyn yhteyksiä.

Liittymä rajautuu Joensuuntien eteläpuolella Sahantien varren pientaloasutukseen ja Antintien etelä- ja pohjoispuolella Kaislarannan pientaloalueeseen. Joensuuntien pohjoispuolelle sijoittuu Someron keskustan palveluita.

Someron ympäristölautakunta siirsi risteysalueen asemakaavamuutoksen käsittelyn joulukuulle. Se halusi kuulla ensin yleisön kommentit, ja ottaa vasta sen jälkeen kantaa kaavaan.

Joensuun-, Antin- ja Kantatie 52:n risteykseen suunniteltu kiertoliittymä vaatii asemakaavan muutoksen, koska kiertoliittymä ei mahdu nykyisessä kaavassa olevalle liikennealueelle. Lisää tilaa tarvitaan Joensuuntien ja Antintien osalta pienille puistokaistaleille.

Huoltoaseman korttelista tarvitaan pieni osa liikennealueeksi. Myös Helsingintien varren kaavamerkintää pitää muuttaa, jotta se vastaa nykyisen kantatien vaatimaa tilaa.

Kiertoliittymän rakentaminen alkaa aikaisintaan vuonna 2024. Kustannukset hoidetaan puoliksi Someron kaupungin ja Varsinais-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskuksen kesken.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän