Reilun viikon päästä sunnuntaina 27.11. järjestetään Somerolla ensimäistä kertaa kaikille avoin Joulumetsä-tapahtuma.

Koristeltu metsä avataan Lamminniemeen koko joulukuun ajaksi.

Joulumetsä on Henna Heikkilän ja tyttärensä Eden Heikkilän ideoima ja organisoima hyvän mielen tapahtuma, joka toteutetaan yhteistyönä.

– Tapahtuma on kaikille avoin ja maksuton. Ota siis koko suku, lemmikit ja kaverit mukaan ja suuntaa sunnuntaina 27.11. ulkoilemaan Lamminniemeen, kannustaa Heikkilä.

Tapahtumassa on luvassa tunnelmallista kuusien koristelua metsässä, joululauluja, lauluesityksiä ja muutamia puheita. Joulupukkikin saapuu paikan päälle kuulemaan lasten joululahjatoiveita sekä valokuvattavaksi lasten kanssa.

– Tapahtuman ajatuksena on koristella Lamminniemen lenkkipolkujen varret joulukoristeilla kaikkien metsää käyttävien lenkkeilijöiden, Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen asukkaiden sekä metsäneläinten iloksi.

Kuusenkoristeet koristelijat ottavat kotoa mukaansa.

– Jotkut paikalliset firmat ovat tosin lahjottaa jonkin verran kuusenkoristeita, että jos joku ei löydä kotoa ylimääräisiä, niin niitäkin voi käyttää.

– Pattereilla toimivat ledit olisivat ihania, tulisi valoa pimeään. Jos niitä löytyy kotoa ylimääräisiä, niin mukaan vaan, kannustaa Heikkilä.

Henna ja Eden Heikkilä koristelivat yhden kuusen jo viime vuonna Lamminniemen lenkkipolun varteen.

Jos ei pääse tapahtumaan, saa kuusia mennä koristelemaan jälkeenpäinkin.

– Ja loppiaisen aikaan jokainen noutaa tietenkin omat koristeensa pois, jolloin metsä saa jäädä puhtaana odottamaan kevään tuloa.

Tapahtuma alkaa Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen pihalta, parkkipaikkojen läheisyydestä.

Tervetulosanat lausuvat Henna ja Eden Heikkilä. Puheenvuorot on myös kaupungin ja hyvinvointikeskuksen edustajilla.

Olga Markova ja Johanna Korpela laulavat joululauluja, joihin yleisö voi yhtyä.

Someron kaupunki tarjoaa makkarat, joita yhdessä paistetaan ja nautitaan kuuman mehun kera Paviljongilla.

Idea tapahtumasta virisi jo viime vuonna.

– Olimme Edenin kanssa vain nautiskelemassa talvesta tässä Lamminniemen ympäristössä ja ihailimme kuusia. Tuli mieleen, että miksei koristeltaisi yhtä itsemme ja kaikkien kulkijoiden iloksi. Kun sitten olimme joulun jälkeen poistamassa koristeita, tuli vastaan naisia, jotka ihastelivat, että onko tämä teidän laittama kuusi. Ja kehuivat, että onpa todella kiva, Henna Heikkilä kertoo.

– Samantyyppistä palautetta tuli muiltakin, ja nyt löysin sitten itseni tapahtumatuottajan jakkaralta, hän naurahtaa.

Heikkilä on mielissään, että hyvinvointikeskus ja kaupunki ovat lähteneet mukaan, mutta toivoo, että myös Katajakodin asukkaiden omaiset toisivat läheisensä ainakin piipahtamaan tapahtumassa.

– Lisäksi olen pyytänyt, että päiväkodeissa askarreltaisiin tonttuja ja lumihiutaleita, joilla voisi somistaa Lamminniemen Hyvinvointikeskuksen ikkunoita niin asukkaiden kuin ulkona liikkuvienkin iloksi.

Henna Heikkilä toivoo, että koristellut kuuset jouluinen tunnelma innostaisivat ihmisiä ulkoilemaan.

– Ehkä ne saavat jonkun happihyppelemään, kun on jouluna syöty paksusti, hän naurahtaa.