Viikonloppuna voi kokeilla vaeltavaa jumalanpalvelusta

0

Somerniemen kirkon ympäristössä on perjantai-iltapäivästä alkaen koettavissa vaeltava jumalanpalvelus.
– Se on omatoimisesti kierrettävä reitti, jonka lähtöpaikka on sankarihautausmaan portilla. Reitti kiertää kellotapulin kautta rantaan, ja rannasta tietä pitkin kirkon infotaululle, kertoo pappi Lilli-Irmeli Hintsa.
– Vajaan kilometrin mittaisen reitin varrella on 13 pysähdyspaikkaa, joilta löytyy kaikki jumalanpalveluksen tärkeät asiat Herran siunauksesta, virsiin ja saarnaan. Jos ottaa älypuhelimen mukaan, sen avulla voi kuunnella pysähdyspaikkojen tekstit ja virret.
– Lukijoina toimivat lisäkseni Jussi Härme, Olli Salomäenpää sekä Tuure ja Jaakko Knuutila. Tähän jumalanpalvelukseen kannattaa ottaa taskulamppu mukaan, mikäli aikoo osallistua siihen hämärään aikaan, vinkkaa Hintsa.
– Käyn purkamassa vaeltavan jumalanpalveluksen maanantaiaamuna.
Vaeltava jumalanpalvelus järjestetään nyt Somerniemellä kolmatta kertaa tänä vuonna. Ensimmäinen oli tammikuussa ja toinen äitienpäiväviikonloppuna.
– Näistä jumalanpalveluksista on tullut positiivista palautetta, koska niihin on helppo tulla myös lasten kanssa, kertoo Hintsa.