Vuokravarastotilaa tarjolla

0
Heidi Vartiainen ja Aleksi Uutela tarjoavat vuokralle varastotilaa.

Teksti ja kuvat Olli Salomäenpää

Kun monien paikkakunnallamme tuntema ja monia täällä palvellut Heikki Uutela sai traagisesti tapaturmassa surmansa, joutuivat hänen lapsensa Aleksi Uutela ja Heidi Vartiainen fyysisestikin ison kysymyksen eteen. Mitä tehdä isän omaisuudelle, teollisuushallia myöten?

Heikki Uutelan yritystoimintaan kuulunut hinauskalusto saatiin myytyä maailmalle, mutta Luhtatien teollisuushalli olikin isompi kysymys, jo siellä olevan omankin tavaramäärän takia.

– Olihan siellä ollut jo isänkin aikana kausisäilytyspaikkoja autoille, moottoripyörille ja veneille. Me sitten päätimme jatkaa ja laajentaa tuota toimintaa, sisarukset toteavat.

Varastokopit mukaan palvelutarjontaan

– Kaupungeissahan monenlaiset vuokravarastot ovat jo arkipäivää, mutta Somerolla sellaista ei tietääkseni ollut, joten ajattelimme ryhtyä tarjoamaan tällaista palvelua. Ja näemmä sille on myös täällä ollut selkeää tarvetta, Aleksi Uutela ja Heidi Vartiainen toteavat.

– Kun olen töissä rakennuksilla pääkaupunkiseudulla, niin huomaa kyllä, että varsinkin aina vain pienenevissä nykykerrostaloasunnoissa on asukkaille selkeästi liian vähän varastotilaa, Aleksi Uutela toteaa.

– Elämässä saattaa tulla myös eteen yllättäviä tai väliaikaisia säilytystilatarpeita, kuten vaikkapa asunnon remontti tai kuolinpesän tyhjennykset. Näihin tarpeisiin vuokravarastot ovat oikein hyvä ratkaisu.

Luhtatien kiinteistöön on rakennettu 15 varastokoppia, joiden koot vaihtelevat 1,5–5 neliömetriin. Kopit ovat täysin sisustamattomia, joten vuokraaja saa täyttää tilan haluamallaan tavalla. Tiloissa on talvellakin peruslämpö, lämpötila pysyy siis läpi vuoden plussan puolella. Tiloissa on myös ympärivuorokautinen kameravalvonta.

– Käytännössä homma toimii niin, että kun minimissään yhden kuukauden vuokrasopimus on tehty, asiakas saa meiltä avaimen, jonka kanssa hän pääsee tiloihin, milloin haluaa, Heidi Vartiainen toteaa.

– Varaston oveen jokaisen pitää hankkia tietysti oma lukko. Fyysisesti varastokopit ovat hallissa toisessa kerroksessa, mutta pystymme nostamaan trukin avulla isommatkin tavarat ylös. Asiakas saa tuoda säilytykseen, mitä hän itse haluaa, toki räjähteet, ammukset tai varastettu tavara ovat meilläkin kiellettyjä.

Mutta ei tässä vielä kaikki

Vaikka sisarukset käyvätkin pääasiallisessa palkkatyössä muualla, on isän yrittäjäkärpänen päässyt puraisemaan myös lapsia. Yritystoimintaa on laajennettu myös vuokramökkeihin, joita heillä on nyt kolme kappaletta, kaksi Somerniemellä ja yksi Jokioisilla. Ensimmäinen mökki tuli suvun kautta, kaksi muuta hankittiin markkinoilta.

– Mökit ovat meillä vuokralla AirB&B:n kautta. Vuokralaisia on ollut ihan mukavasti, myös ulkomailta tulleita. Vieraita on ollut Espanjasta, Uudesta-Seelannista ja Englannista.

Varastotilavuokraus on lähtenyt uusien yrittäjien mielestä hyvin liikkeelle, toki tyhjää tilaa on vielä tarjolla. Hinnat löytyvät heidän nettisivuiltaan. Myös autoille ja veneille on säilytystilaa tarjolla.

– Hallin ovi on neljä metriä korkea, joten kyllä siitä pitäisi kaikki näissä vesistöissä kulkevat veneet sisään mahtua, Aleksi Uutela vinkkaa.

– Ja niin, on meillä nykyään paljukin vuokrattavana. Kuusi ihmistä pitäisi siihen hyvin mahtua istumaan ja nauttimaan lämpimästä vedestä.