FC Kiisto ensi kertaa Somerolle

0
Vilho Ståhlström (14) ja muut sovolaiset joutunevat huomenna taistelemaan sarjapisteiden eteen yhtä lujasti kuin taannoin torniolaisia vastaan.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Futsal-Liigan tämän kauden tulokas, vaasalainen FC Kiisto, suorittaa lauantaina ensiesiintymisensä monitoimitalon liigakamppailuissa.
Vaasalaisia vastaan Someron Voima Futsal on toki pelannut aiemminkin, mutta kevääseen 2018 asti Pohjanmaan rannikon pääsarjaedustuksesta vastasi Ruutupaidat. Monet tuolloin Ruutupaitoja edustaneet pelaajat ovat nyt palanneet liigaan FC Kiiston riveissä.
Kiisto nousi viime keväänä Ykkösen voittajana Futsal-Liigaan ja uuden sarjatason pelitkin seura aloitti nousijan tarmolla. Alkukierroksilla se kärsi niukat yhden maalin tappiot Kampuksen Dynamolle ja Tornion Palloveikoille ja saalisti voittomaalikilpailujen kautta voitot Alastaron Urheilijoista sekä Liikunnan Riemusta.
Viimeiset viisi kierrosta ovat kuitenkin tuottaneet vaasalaisille tappion ja alkukierroksilla tiiviinä kestänyt puolustus on osoittanut rakoilemisen merkkejä. Maaleja joukkue on viimeistellyt liigajoukkueista vähiten, mutta toisaalta, ei sen oma verkkokaan ole vielä soinut yhtä tiuhaan tahtiin kuin esimerkiksi SoVon.
Pelaajakohtaista tehotilastoa hallitseva SoVon Arber Istrefi on tähän mennessä saalistanut 29 (18+11) tehopistettä ja kuudella sovolaisella on tilillään enemmän pinnoja kuin Kiiston pörssikärjellä Ossi Kivipurolla (3+2).
FC Kiiston riveissä pelaa toista kauttaan somerolaisille tuttu Samuli Laine . Hän teki liigadebyyttinsä pari kautta sitten SoVossa ja on edustanut somerolaisseuraa myös futsalin muilla sarjatasoilla sekä jalkapallosarjoissa.

Vuoden viimeinen kotikamppailu

SoVo Futsal hävisi viime viikon vierasottelunsa Valkeakoskella voittomaalikilpailun jälkeen, jolloin joukkueen pistepelien putki piteni kolmen kierroksen mittaiseksi. Sarjataulukossa SoVo on takkuisen alkukauden jälkeen noussut jo kuudenneksi, joskin sen ottelukohtainen pistekeskiarvo (1,3) on edelleen vasta kahdeksanneksi paras.
Huomisen jälkeen SoVo esiintyy kotiyleisölleen seuraavan kerran vasta noin kuukauden kuluttua, tammikuun 14. päivän ottelussa KaDya vastaan. Uuden kalenterivuoden ensimmäiset ottelunsa somerolaisjoukkue pelaa viikkoa aiemmin Kemissä ja Torniossa.