Hyvän mielen pikkujoulu, sodankin varjoissa

0
Joulupukin halusivat tavata kaikki, varsinkin nuorimmat. Illan suosituin henkilö!

Ukrainalaisten Pikkujoulujuhlaan Kiiruun koulukeskuksessa varasi paikan 150 sotaa Somerolle paennutta. Yksi 10-henkinen seurue joutui jäämään pois.

– Heidän läheistensä kotikaupunkiin jossakin Sumyn lähistöllä oli tuona päivänä isketty. Eikä kukaan tiennyt, miten omaisten oli käynyt hyökkäyksessä, kaikki yhtey-det olivat poikki. He olivat järkyttyneinä jättäneet odottamansa juhlan väliin.

Näin kertoo juhlan järjestäjähenkilöstöön kuulunut Laura Salo , vielä itsekin heidän arjestaan kauhistuneena. Hänen lisäkseen Kaija Härmälä ja Svetlana Ivanchenko olivat mukana järjestelyissä hyvän tahdon kirpputorilta, Ukrainalaisten Olohuoneesta, Osuuspankin talosta.

Toisena järjestäjätahona oli MLL:n Naapuri-toiminta Somerolta sekä sieltä Heidi Virtanen, Soili Tyni, Elina Ruokoselkä, Jaana Ali-Yrkkö ja Tuula Salomäenpää.

Mukana ilon pisaroita

Etusijalla olivat lapset ja nuoret. Kaikki vauvasta 18-vuotiaaseen asti saivat joulupukilta paketin. Ne oli kohdistettu vieläpä saajien iän mukaan. Itkua, onnen pisaroita päästettiin ja nähtiin tuona läheisyyden iltana.

– Ukrainalaiset olivat itse taikoneet ruokapöytään kauniita ja maukkaita leivonnaisia ja kakkuja; ne he todella osaavat. Pääruokana oli pitsaa. Sitä vieraat itse toivoivat saavansa, ja toki, pitäähän toiveet aina pyrkiä täyttämään. Sponsorit tarjosivat pääruuan, Laura Salo kiittelee.

Bingo sai ukrainalaisten aikuisten varauksettoman suosion. Timo Kuisma luki vielä numerotkin ukrainaksi.

Musiikkiesityksiä hallitsi Olga Markovan johtama lapsikuoro.

– Saimme tapahtumasta hirmuisen määrän kiitoksia. He saivat hetken pitää ajatuksissaan muuta. Katsella ja nauttia Kaija Härmälän toteuttamasta kauniista somistuksesta. Ukrainalaiset pitävät paljon jouluvaloista.

Somerolaisten lahjoittajien tärkeä tuki juhlalle ja pitkä nimilista on nähtävissä Facebookissa Ukrainalaisten Olohuoneessa.