Ilta- ja viikonloppupäivystys vaihtuu Forssasta Salon sairaalaan

0

Somerolaisten päivystysasiointi muuttuu 1.1.2023 alkaen. Lähin iltaisin ja viikonloppuisin palveleva päivystyspiste Varsinais-Suomen hyvinvointialueella on Salon päivystys.
”Päivystys on tarkoitettu kiireellisen hoidon tarpeessa oleville. Ennen hoitoon hakeutumista on tärkeää soittaa päivystysnumeroon 02 313 8800 hoidon tarpeen arviointia varten. Henkeä uhkaavissa hätätapauksissa soita aina ensisijaisesti hätänumeroon 112”, ohjeistaa Someron kaupunki.
Joulunpyhinä somerolaisten ilta- ja viikonloppupäivystys on kuitenkin vielä Forssan sairaalassa, jonne voi varata ajan numerosta 03 4191 3000.
Someron terveyskeskuksessa on poikkeusaukioloaikoja niin jouluna kuin loppiaisenakin.
Aatonaattona 23.12. terveyskeskus palvelee kello 17 asti. Seuraavan kerran terveyskeskus on avoinna joulun jälkeen tiistaina, jolloin noudatetaan normaaleja aukioloaikoja.
Loppiaisena 6.1. terveyskeskus on suljettu.
Omalla terveysasemalla voi asioida edelleen ensi vuonnakin normaalisti virka-aikaan.
Virka-ajan ulkopuolella somerolaiset voivat asioida Tyks Akuutin Salon toimipisteellä yhteispäivystyksessä. Salon terveyskeskuksen päivystys päättyy kello 22, mutta äkillisesti sairastuneet hoidetaan Salon sairaalan ensiapupoliklinikan päivystyspisteessä ympärivuorokautisesti.
Päivystyspisteessä hoidetaan kaiken ikäisiä potilaita. Alle 16-vuotiaat ohjataan tarvittaessa lasten ja nuorten päivystykseen Turkuun.
”Potilaat hoidetaan päivystyksessä terveydenhuollon ammattilaisen tekemän kiireellisyysarvioinnin mukaan. Arvio perustuu valtakunnallisiin, lääketieteellisesti perusteltuihin kriteereihin.
Ensiarvio hoidon tarpeen kiireellisyydestä tehdään puhelimessa. Oman terveydenhoidon tarvetta voi arvioida myös Omaolo-palvelussa: Omaolo.fi”, ohjeistaa kaupunki.
Lisäksi päivystyksessä on puhelinneuvonta henkilöille jotka eivät kuule tai eivät pysty tuottamaan puhetta: Tyks Akuutin tekstiviestipalvelu 050 592 4740.
Ohjeet päivystysasiointiin löytyvät täältä:
https://www.tyks.fi/poti laille-ja-laheisille/hoidot-ja-tutkimukset/paivystys.

Fakta
-Salon päivystys avoinna joka päivä 24 h
-ennen päivystykseen lähtöä soitettava aina ensin puhelinneuvontaan 02 313 8800 (avoinna 24/7)
-käyntiosoite Sairaalantie 9, 24130 Salo, sisääkäynti B-ovesta