Laitalainen keräystuotto oli 3 243 euroa

0
Laitalaisen Joulun tuoton ynnäsivät kaupungintalolla yhteen Heidi Sippo, Jouni Savolainen, Pasi Virtanen, kaupungin talouspäällikkö Marita Forsberg sekä Heidi Virtanen. Virallinen laskenta tehtiin pankissa eilen maanantaina.

Kuudetta kertaa järjestetty somerolaisten ikioma Laitalainen Joulu -keräys tuotti tänä vuonna 3.243,85 euroa. Keräyksen keksi ja kehitti yrittäjä Anita Hallapelto, ja keräyksen käytännön järjestelyistä huolehtii Someron Rotaryklubi.

Keräyksen pankkitilille tullut 2.495 euroa antoi jo ounastella, että tänä vuonna tulos jää aiempaa pienemmäksi. Punaisesta maitotonkasta kumottiin pöydälle vielä 748,85 euroa valtuustosalissa suoritetussa laskennassa.

– Sekin oli yllättävän paljon siinä mielessä, kuinka paljon keräyksiä on maailmantilanteen vuoksi tarvittu. Toivotaan, ettei auttamisen halu vaimene. Avuntarvitsijoiden määrä ei ole pienentynyt, rotarien presidentti Jouni Savolainen kommentoi.

Avun eteenpäin jakavia tahoja, seurakunnan diakoniaa ja MLL Someron paikallisjärjestöä edustaneet kaksi Heidiä, nimittäin Sippo ja Virtanen, totesivat, että puoliksi jaettuna reilu 1.600 euron summa tulee tarpeeseen. Erityisesti lapsiperheissä tukea tarvitaan.

Rotarien jäsenistön keski-ikä rupeaa pyörimään plus seitsemässäkymmenessä.

– Sen ikäisille keräyksessä mukanaolo on täyttä työtä. Toivoisinkin, että muut järjestöt ja yhdistykset Somerolla voisivat myös osallistua keräystyöhön. Kehitettäisiin tätä, että hyvä toiminta säilyisi.