Maalijyvä löytyi jo, voitot vielä odottavat

0
Erotuomari kaivaa kiekkoa maalista ja SoPan pelaajat tuulettelevat Veikka Heinosen viimeistelemää osumaa Raision Nuorisokiekkoa vastaan.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Pallon Junioreiden vanhin jääkiekkoileva ikäluokka on syyskaudella saanut tuntea AA-sarjatason pelillisen kovuuden. Viime keväänä yhden A:n sarjassa aluemestaruutta juhlinut joukkue metsästää edelleen ensimmäistä voittoaan alle 15-vuotiaiden ikäluokassa sarjaporrasta ylempänä.
Kertaalleen somerolaisjoukkue tosin pääsi jo tuulettelemaan komeaa (8–3) voittoa, joka sittemmin kääntyi virallisissa tilastoissa 0–5 tappioksi. Somerolla pelin hävinnyt säkyläläinen Lännen Kiekko katsoi kotijoukkueen saaneen kyseisessä ottelussa liiaksi kilpailuetua lainapelaajien peluuttamisesta ja teki lopputuloksesta vastalauseen. Jääkiekkoliiton hyväksyttyä sen, somerolaisvoitto vaihtui ”tilastotappioksi”.
SoPa ei saanut tuohon lokakuun alussa pelattuun otteluun koottua omasta pelaajaryhmästään kuin puolisentoista kentällistä terveitä pelaajia. Loimaan Rockets tarjoutui lainaamaan AAA-sarjan joukkueestaan neljä pelaajaa yhden ottelun ajaksi somerolaisseuran käyttöön. Täydennykset osoittautuivat kahden A:n tasolle koviksi vahvistuksiksi ja he saivat nimiinsä SoPan kahdeksasta maalista viisi.
Kilpailuetua SoPa siis lainapelaajistaan kiistatta sai, vaikka sitä se ei suinkaan ollut hakemassa, vaan ainoastaan täydennyksiä vajaaseen kokoonpanoonsa, mikä on Jääkiekkoliiton kilpailusääntöjen mukaan täysin hyväksyttävää. Rockets valikoi omasta ryhmästään Somerolle lähetetyt lainapelaajat, eikä sopalaisilla ollut ennalta tietoa täydennysten pelillisestä tasosta.
LäKi –pelin jälkeen SoPan U15-joukkue otti vastaan muutaman selkäsaunan, kunnes pelillinen ja myös tuloksellinen suunta alkoi osoittamaan ylöspäin. Kuudella viimeisimmällä kierroksella SoPa on nakutellut peräti 36 maalia ja tappioista kaksi on tullut täpärästi yhden maalin erolla ja kahdesti vastustaja on vienyt voiton kahden maalin marginaalilla.
Läpi kauden somerolaisjoukkuetta edustaneista pelaajista tehokkaimpia ovat olleet vähintään pinna per ottelu –tahdissa olevat Tuukka Salo (21+1=22), Otto Helenius (9+11=20), Sebastien Galuszka (5+11=16) ja Samuli Lehtonen (5+10=15). Salon maalilukema on lohko 6:n kaikista pelaajista kuudenneksi korkein.
SoPa pelaa syyskauden viimeiset ottelunsa U15-ikäluokan AA-sarjassa tulevana viikonloppuna Turussa ja Säkylässä.