Matka eläinlääkäripäivystykseen pitenee

0
Lemmikkien matka päivystävän eläinlääkärin luo tulee jatkossa olemaan Somerolta noin tunnin luokkaa.

Somerolla alkaa tammikuun 2. päivä eläinlääkäripäivystys Salon ympäristöterveydenhuollon valvontayksikön alla. Sen myötä matka päivystävän lääkärin luo on huomattavastikin entistä pidempi ja myös lääkäri saattaa tulla entistä kauempaa potilaan luo.
Varsinais-Suomen alueella on eriytetty pieneläin- ja hyötyeläinpäivystys.
Salon ja Someron alueella isoja tuotantoeläimiä koskeva hyötyeläinpäivystys toteutetaan yhdessä Liedon eläinlääkintähuollon kanssa.
– Isoeläinpäivystysalue on Somero, Salo, Kemiönsaari, Sauvo ja Paimio, eli Kemiönsaaresta lähtee kaukaisin päivystäjä Somerolle. Eläinlääkärin saanti tilalle kestänee siis kauemmin kuin tähän asti, kun päivystäjä on tullut Somerolta tai Jokioisilta. Vaikka toki päivystäjä on nytkin välillä voinut olla kaukanakin sairasmatkalla, esimerkiksi Humppilassa, kertoo kaupungineläinlääkäri Kati Moilanen.
Kemiönsaarelta on noin tunnin ja vartin ajomatka Somerolle.
– Jatkossa alueen päivystäjä hoitaa myös vain sairasmatkoja tiloille ja talleille, eikä ole hoitamassa esimerkiksi synnyttävää koiraa vastaanotolla, hän jatkaa.
Hyötyeläinpäivystäjän tavoittaa päivystysaikoina numerosta 0600 41451.
Someron lemmikit eli pieneläinpäivystyksen hoitaa 2.1. alkaen Lohjan eläinlääkintäpalvelut.
– Pieneläinten omistajien kannalta tilanne muuttuu eniten, koska matka päivystäjän luo tulee olemaan selkeästi pidempi, Moilanen toteaa.
Päivystysvastaanoton sijainti vaihtelee sen mukaan, kuka eläinlääkäreistä on päivystysvuorossa.
– Ainakin alussa saattaa olla sekavaa selvittää, onko pieneläinpäivystäjä Lohjan, Karkkilan, Vihdin vai Pusulan vastaanotolla. Mutta eiköhän nämä asiat selkiydy, kun päästään alkuun, Moilanen rohkaisee.
Ajomatka päivystäjän luo tulee olemaan Somerolta useimmiten noin tunnin mittainen. Matkaa Someron vastaanotolta Lohjalle on noin 70 kilometriä, Karkkilaan 50, Vihtiin 66 ja Pusulaan 70.
Päivystäjän tavoittaa numerosta 0600 550736.
Kiireellisiä hätätapauksia varten tarkoitettu päivystys alkaa arkisin kello 16 ja jatkuu aamukahdeksaan. Viikonloppuisin päivystys alkaa perjantaina kello 16 ja jatkuu maanantaiaamuun kello 8:aan.
Somero on saanut tähän saakka palvelunsa Forssan seudun hyvinvointikuntayhtymältä. Tilanne muuttuu vuoden vaihtuessa, koska sosiaali- ja terveydenhuolto siirtyy maakunnalliselle hyvinvointialueelle.

Kunnalliset eläinlääkäripalvelut ja tuttu vastaanottopiste säilyvät Somerolla edelleenkin niin sanottuna virastoaikana.
Vaikka Someron kaupungineläinlääkärit siirtyvät Salon kaupungin palvelukseen, he palvelevat edelleen pääosin somerolaisia.
Myös heidän käytössään olevat matkapuhelinnumerot pysyvät samoina muutoksesta huolimatta. Pieneläimiä hoitaa Mia Borg (044 7791295) ja tuotantoeläimiä sekä hevosista Kati Moilanen (044 7791 296).
Ajanvaraus eläinlääkärin vastaanotolle tai tilakäynnille tehdään soittamalla arkisin kello 8–9 suoraan toiminta-alueen eläinlääkärin omaan puhelinnumeroon.
Eläinlääkärit vastaavat muulloinkin puhelimeen, mikäli eivät ole toimenpiteessä. Kiireellisissä sairastapauksissa voi jättää soittopyynnön ja puhelinnumeron eläinlääkärin puhelinvastaajaan. Tällöin eläinlääkäri ottaa yhteyttä vapauduttuaan toimenpiteestä

Hyötyeläinten päivystäjä voi jatkossa tulla tilalle Somerolta, mutta myös reilun tunnin ajomatkankin päästä.

Ilta- ja viikonloppupäivystys:

pieneläinpäivystys: Lohjan eläinlääkintäpalvelut, 0600 550736

hyötyeläinpäivystys: Liedon eläinlääkintähuolto, 0600 41451

päivystysaika arkisin klo 16–08 ja viikonloppuisin pe klo 16– ma 08, pyhäpäivinä pyhäpäivää edeltävästä arkipäivästä klo 16 alkaen seuraavan

arkipäivän aamuun klo 08:aan

eläinsuojeluilmoitusten sähköpostiosoite elainvalvonta@salo.fi

henkilöstön sähköpostiosoitteet etunimi.sukunimi@salo.fi