Medialiiga tummensi ulkomainostaulun

0

Digitaaliseen ulkomainontaan keskittynyt Medialiiga tummentaa yhdessä elektroniikkaliike Gigantin kanssa ulkomainostauluja 16 paikkakunnalla ympäri Suomea loppiaiseen saakka.

Yksi Medialiigan mainostauluista sijaitsee Someron keskustassa liki liikenneympyrää.

– Medialiiga hyödyntää mainostauluissaan modernia teknologiaa, joka mahdollistaa innovatiivisten mediaratkaisujen hyödyntämisen. Tällä teolla haluamme näyttää mallia, kuinka yksinkertainenkin luova ratkaisu voi vaikuttaa monella eri tasolla, kertoo Medialiigan toimitusjohtaja Antti Vääri .

Testien mukaan 20 prosenttia tummempi mainos kulutti laitteesta riippuen jopa 14 prosenttia vähemmän sähköä.

Tummennus painottuu yöaikaan ja sähköverkon ruuhkaisimpiin aikoihin arkiaamuisin ja -iltaisin.

Idea perustuu LED-teknologian oivaltavaan hyödyntämiseen. Suurien LED-mainostaulujen teknologiaa voi verrata OLED-näyttöihin, joissa kuva muodostuu sarjasta yksittäisiä LED-valoja. Mitä vähemmän LED-valoja on päällä, sitä vähemmän sähköä mainospinta kuluttaa.