Miten Somero juhlii itsenäisyyttä?

0
Itsenäisyyspäivän perinteisiin kuuluu kunniakäynnit sankarihaudoilla.

Itsenäinen Suomi täyttää 105 vuotta tiistaina 6.12. Mitä Somerolla on luvassa juhlan kunniaksi?
– Someron itsenäisyyspäivän vietto alkaa kello 10 jumalanpalveluksella Someron kirkossa. Kello 11 on kunniakäynnit ja seppeleiden lasku sankarihaudoilla. Siitä siirrytään juhlakahville ja itsenäisyyspäivän juhlaan Someron seurakuntakeskukseen, kertoo Someron Kulttuurin toiminnanjohtaja Liisa Mattila.
Somerniemen kirkossa jumalanpalvelus järjestetään iltapäivällä kello 14 ja myös siellä on kunniakäynnit ja seppeleiden laskut sekä kirkkokahvit.
Itsenäisyyspäivän juhlassa Someron seurakuntakeskuksessa esiintyjinä ovat Kirkonmäen koulun kuoro, johtajanaan Nella-Mari Lindberg, lasten teatterikerho ja Lounais-Hämeen musiikkiopistossa pianonsoittoa opiskeleva Kosti Kaurala.
– Tervehdyksiä tuo puheenjohtaja Olla-Riitta Mäkelä Someron Kulttuurista, kirkkoherra Jaakko Knuutila seurakunnalta ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Jani Kurvinen kaupungilta. Juhlapuheen pitää MLL Someron puheenjohtaja Heidi Virtanen, kertoo Mattila.