Päivähoidon toimisto muutti ”poliisin tiloihin”

0
Päiväkodin johtaja Tuula Koivula, kuvassa, kuin myös kasvatuspäällikkö Nina Mäkelä pitävät toimistotilojen pikaista löytymistä erittäin onnistuneena ratkaisuna. Oikeastaan tilat olivat Somerolla ainoat mahdolliset, jotka oli mahdollista ottaa näin nopeasti käyttöön.

Vaikka Somerolla ei ole ollut tässä paikassa poliisiasemaa vuoden 2009 jälkeen, niin yhä se muistetaan talona, jossa asema ennen sijaitsi. Siihen, entiseen virastotaloon muutti, eilisestä alkaen Someron varhaiskasvatuksen toimisto, yhteensä kuusi työntekijää.

Entinen Tuulihatun päiväkodissa sijainnut varhaiskasvatuksen toimisto remontoidaan nyt vuorohoitoryhmän tarpeisiin, yhden lapsiryhmän käyttöön. Remontointi siellä aloitetaan mahdollisimman pikaisesti. Tilat saatiin tyhjennettyä viime viikonlopun muutossa.

Lasten käyttöön tulevat tilat entisessä toimistopäädyssä on tarkoitus ottaa käyttöön ensi vuoden alussa.

– Tarvittavat remontit Tuulihatun toimistotiloissa tehdään loppuvuoden aikana. Mitään merkittäviä muutostöitä siellä ei tarvitse tehdä. Aikaa on melko vähän, vs. tekninen johtaja Markus Älli myöntää.

Tilakeskus hoiteli käytännön puolen vuokraamisprosessissa.

Joensuuntie 29:n tilat omistaa Paanar Oy, joka vuokrasi noin 200 neliötä käsittävät tilat Someron kaupungille 3.082 euron kuukausivuokralla. Vesi ja sähkö laskutetaan erikseen kulutuksen mukaan.

Tarvitaan lisää tilaa

Lisätilatilojen saamiseksi tarvitaan mahdollisimman nopeasti myös uusia moduulitilaratkaisuja, Metsätien esiopetusyksikön sekä tiedossa olevien uusien varhaiskasvatusasiakkaiden tarpeisiin. Uusia hoitoryhmiä on perustettava, sillä kaikki Someron kaupungin 270 päivähoitopaikkaa ovat nyt täynnä.

Tilantarve on Markus Ällin mukaan noin 500–600 neliötä. Niihin saadaan mahtumaan kolme lapsiryhmää.

– Moduulirakenteisuus tarkoittaa, että tila on siirrettävissä ja vietävissä myöhemmin pois. Moduulit pystytetään Joensuun koulun ja päiväkotien väliselle puistoalueelle.

Tarjouspyyntöjen teko moduulitiloista on käynnissä. Markus Älli arvioi tilojen lähtevän kilpailutukseen tällä viikolla. Tilat saataisiin käyttöön kevään/alkukesän aikana. Sen verran pysyvämpiluonteinen rakennus on, että tilojen lämmittäminen hoidetaan sähkön sijaan kaukolämmöllä.

Arvio tilantarpeen kestosta on noin viisi vuotta. Kaikkiaan kaupunginhallitus on määrännyt toimitilaratkaisuille 250.000 euron määrärahan.