Päivärinnalta vahva MM-aloitus, Nieminen pörssikärkenä

0
Somerolta kotoisin olevalla Sami Päivärinnalla on jo pitkä kokemus nuorten maajoukkueista. Kuva joulukuussa 2019 Salossa pelatusta Suomi-Tshekki-ottelusta. (Kuva: SSS-arkisto/Kirsi-Maarit Venetpalo)

Teksti Juha Laakso

Somerolaishyökkääjä Sami Päivärinta aloitti jääkiekon alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruusturnauksen Kanadassa vahvasti. Kahden ottelun jälkeen hän oli Suomen joukkueen tehokkain pelaaja maalin ja kahden syöttöpisteen kokonaissaldollaan.

Turnauksen avauspelissään Suomi kärsi (2–3) jatkoaikatappion Sveitsille. Päivärinta pohjusti nuorten Leijonien molemmat maalit syöttöpisteen arvoisesti.

Jo marraskuun Tshekin turnauksessa hyvin yhteen hitsautunut hyökkäysketju, jossa Rauman Lukkoa kotimaassa edustavan keskushyökkääjä Päivärinnan laidoilla pelaavat Kalle Väisänen (TPS) ja Konsta Kapanen (KalPa), jatkoi maaliputkeaan toisen kierroksen voitokkaassa (5–2) ottelussa Slovakiaa vastaan.

Päivärinta, 19, siirsi tarkalla laukauksella Suomen 1–0 johtoon, avaten samalla maalitilinsä alle 20-vuotiaiden MM-turnauksissa. Vuotta aiemmin kesken jääneessä tämän ikäluokan turnauksessa somerolaisen saldoksi tuli yksi syöttöpiste. Keväällä 2021 pelatussa alle 18-vuotiaiden MM-turnauksessa Päivärinta keräsi kolme (1+2) tehopistettä.

Yhdessä Väisäsen, Kapasen ja Lukko-puolustaja Kalle Ervastin kanssa Päivärinta oli kahden pelin jälkeen Suomen joukkueen plus-/miinustilaston kärkinimi kolmen (+3/-0) plus-osuman kokonaissaldollaan.

Päivärinta tunnetaan myös hyvänä aloittajana ja silläkin saralla hänen MM-aloituksensa on ollut mainio. Kaikkiaan 18 aloituksestaan Päivärinta on voittanut kaksitoista, ja hänen voittoprosenttinsa (60) on Suomen joukkueen paras ja kaikkien turnauspelaajienkin parhaimmistoa.

Suomi on pelannut eilisiltana turnauksen kolmannen ottelunsa, jossa sen vastustajana oli Latvia.

Otto Nieminen

Nieminen Tanskan pörssikärkenä

Hienosti ovat pelit sujuneet toisellakin somerolaisella jääkiekkoammattilaisella, 26-vuotiaalla Otto Niemisellä. Täksi kaudeksi Tanskan pääsarjaan, ”Metal Ligaen:iin” siirtynyt laitahyökkääjä komeilee sarjan pistetilaston kärkipaikalla.

Liigassa tällä hetkellä neljäntenä olevaa Odense Bulldogs -seuraa edustava Nieminen on välttynyt pahemmilta loukkaantumisilta ja pelannut joukkueensa kaikki tähänastiset 29 ottelua. Niissä hän on viimeistellyt 17 maalia ja tarjoillut syötön neljääntoista osumaan, eli ennen eilisillan vierasottelua somerolaisella oli koossa 31 tehopistettä.

Samalla pistelukemalla, mutta niukemmalla maalisaldolla pörssikakkosena oli SonderjyskE:n Nikolaj Krag-Christensen (13+18).