Pechuyevin ottelutauko vasta päättymässä

0
Voimaa edustava nuori ukrainalaisnyrkkeilijä Olena Klimenko otti näytösottelun erätauolla vastaan Kimmo Korpi-Seppälän (oik.) ja Ari Hiedan tarjoamat ohjeet ja huollon.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voiman perinteisissä joulukuun kansallisissa nyrkkeilykilpailuissa oli tänä vuonna juhlava lisävivahde: Seuran juhlavuoden kunniaksi kyseessä olivat Voiman 90-vuotisjuhlanyrkkeilyt.
Somerolaisseuralla on pitkät perinteet paitsi nyrkkeilykilpailujen järjestäjänä, niin myös kotikehän kamppailuissa menestyjänä. Siksipä olikin poikkeuksellista, ettei Voima saanut yhtään edustajaa viime lauantaina monitoimitalossa käytyjen kilpailujen virallisiin otteluihin.
Voiman ykkösnyrkki, yleisen sarjan 54-kilon painoluokan hallitseva Suomen mestari ja vuosi sitten myös Someron kehässä voiton ottanut Artturi Pechuyev, kävi toki juhlistamassa 19-vuotis-syntymäpäiväänsä kisapaikalla, ei kuitenkaan kehäneliön sisällä.
– Olen joulukuun puoliväliin asti suorittamassa armeijapalvelusta Upinniemessä. Inttiaikana en ole otellut, mutta kohta pääsen taas aloittamaan normaalin harjoittelun, Pechuyev jutteli Monarin katsomossa.
Voimalainen ei siis ole puolustamassa SM-titteliään tulevana viikonloppuna Helsingissä järjestettävissä Suomen mestaruuskilpailuissa. Moni muu nyrkkeilijä sitä vastoin kävi hakemassa Somerolta viimeiset viritykset SM-kehään.

Artturi Pechuyev

Klimenkolle järjestyi näytösottelu

Eräs heistä oli Turun Jyryn kokenut edustaja Jenni Kiili, joka tuli iskemään näytösottelun Voiman 15-vuotiasta ukrainalaisnyrkkeilijää Olena Klimenkoa vastaan.
– Olenan oli tarkoitus otella ihan virallisesti, mutta hänen vastustajakseen kaavailtu lohjalaisnyrkkeilijä ei päässytkään paikalle, Voiman kilpanyrkkeilijöitä valmentava Kimmo Korpi-Seppälä kertoi.
Jo vuonna 2005 Eva Wahlströmiä vastaan SM-finaalissa otellut ja pari vuotta sitten SM-kultaa juhlinut Kiili sai Klimenkosta kovan vastuksen. Voittajaa tässä näytösottelussa ei julistettu, mutta pistesuorituksia kertyi varsin tasaisesti molemmille ottelijoille.
Kotimaassaan potkunyrkkeilyyn erikoistunut ja siinä kansainvälistäkin menestystäkin saavuttanut Klimenko on valmentajan mukaan nopeasti omaksunut perinteisen nyrkkeilyn perustaidot:
– Kyseessä ovat ihan eri lajit, mutta jo puolen vuoden harjoittelulla Olena on kehittynyt perinteisessä nyrkkeilyssäkin erittäin lupaavaksi ottelijaksi. Kahdessa oman ikä- ja painoluokkansa ottelussa hän on ottanut selvät voitot.
Pechuyevin ja Kilimenkon lisäksi ”Voiman tallissa” ei ole tällä hetkellä muita kilpaottelijoita.
– Harrastajia kyllä on aika paljonkin, myös muita ukrainalaisia Klimenkon ohella, mutta uusia kilpailijoita meillä ei juuri nyt ole näköpiirissä, Korpi-Seppälä totesi.

A-poikiin osanottajaryntäys

Iltapäivän kaikkiaan kuusitoista ottelua tarjosivat nyrkkeilyn ystäville tasoltaan vaihtelevia kamppailuja. Eniten osanottajia houkutteli tällä kertaa A-junioripoikien sarja, jossa jo pelkästään 67-kilon painoluokassa käytiin kolme kehätaistelua.
Suurimman huomion yleisön taholta saivat odotusten mukaisesti miesten yleisen sarjan raskaimpien painoluokkien ottelijat painavine iskuineen. Esimerkiksi 75-kilon sarjassa Kirkkonummen Nyrkkeilykerhon Rinor Aliulta ja Tampereen Työväen Nyrkkeilijöiden Savon Surooshilta nähtiin aktiivinen ja viihdyttävä mittelö, josta Aliu otti pistevoiton tuomariäänin 5–0.
Super-raskaassa sarjassa kehään nousivat TTN:n parin vuoden takainen Suomen mestari Danil Rantanen ja haastajansa, Espoon Kehähaiden Pasi Räsänen . Rantaselle ottelua edeltänyt punnitus näytti kilpailupainoksi lähes 113 kiloa, Räsäselle puolisentoista kiloa vähemmän. Kaikki viisi arvostelutuomaria näkivät Rantasen melko selkeänä voittajana.

Isojen miesten iskujenvaihtoa. Danil Rantanen (oik.) moukaroi super-raskaan sarjan kamppailussa voiton Pasi Räsäsestä.

Someron Voiman 90-vuotisjuhlanyrkkeilyjen tulokset:

D-pojat/33 kg: Rolan Sigajev HTN – Dymtro Kolomoichenko ETU 3-0
C-pojat/54-kg: Harry Hell VaHa – Veeti Järvinen KNK 2-1
N-57 kg: Jonna Hakkarainen TTN – Tiia-Mari Rantakylä EKH 5-0
M-75 kg: Rinor Aliu KNK – Savon Suroosh TTN 5-0
A-pojat/71 kg: Nicky Tuppurainen LaKa – Otto Lundberg KoVo 3-2
M-+92 kg: Danil Rantanen TTN – Pasi Räsänen EKH 5-0
A-pojat/60 kg: Onni Melanen HNT – Eeli Kemppainen LaKa 4-1
A-pojat/67 kg: Aleksi Hautaniemi EKH – Karl Kivimurru YTK 4-0
A-pojat/67 kg: Unto Jansson KoVo – Peetu Salo FoNy 3-2
A-pojat/67 kg: Klim Andreev LaKa – Ilkka Leppänen SBC 5-0
B-pojat/63 kg: Eliar Kolomoichenko ETU – Hande Chi HäKi 5-0
A-pojat/75 kg: Nima Mousapour SBC – Akseli Rantanen KoVo (kesk./3. erä)
D-pojat/42 kg: Mohammed Al Gair FoNy – Anton Kortteus ETU 3-0
B-pojat/80 kg: Ossi Saastamoinen TuJy – Kasper Kilpi KoVo 5-0
N-70 kg: Virve Vanhakoski JaNy – Sabrina Berghäll LoBC (kesk./3.erä)