Pirjo Merivirralle Suomen Kylien kultainen ansiomerkki

0
Pirjo Merivirta oli yksi kymmenestä suomalaisesta, joka sai tänä vuonna Suomen Kylät ry:n kultaisen ansiomerkin.

Pirjo Merivirta sai Suomen Kylät ry:n kultaisen ansiomerkin. Se luovutettiin hänelle Lounais-Someron kyläyhdistyksen pikkujouluissa Häntälän Kyläkeskuksessa.

Vastaavia ansiomerkkejä luovutettiin tänä vuonna vain 10 kappaletta Suomessa.

Suomen Kylät Ry:n kultainen ansiomerkki kunniakirjoineen luovutetaan tunnustuksena aktiivisesta, pitkänäköisestä, vastuullisesta ja verkostoja rakentavasta maaseudun kehittämistyöstä.

Lounais-Someron Kyläyhdistyksen puheenjohtaja Henrik Setälä painotti puheessaan Merivirran valtavaa panosta kyläläisten eteen.

– Pirjo on kyläyhdistyksen suuri voimavara sekä kantava voima kyläkeskuksen toimintojen pyörittämisessä.

Merivirta on toiminut yli 50 vuotta myös monissa muissa eri yhdistyksissä, joiden tarkoituksena on ollut lisätä yhteisöllisyyttä ja tuoda iloa sekä monipuolisuutta somerolaisten elämään.

– Aktiivisena yhdistystoimijana varmastikaan ei ole aina ollut helppoa. Se on vienyt paljon henkilökohtaista aikaa töiden ohessa, mutta uskon että paljon se on myös antanut, totesi Setälä.

Lounais-Someron kyläyhdistyksen kulunut vuosi on ollut toiminnallisesti aktiivinen. Yhdistys on järjestänyt esimerkiksi Ystävänpäivä- ja Kävele Pariisiin -tapahtumat, lauluillan, kesäjuhlat sekä perinteisen ja suositun sadonkorjuulounaan.

Korona-aika toi Häntälän notkoihin entistä enemmän luonnossa kulkijoita.

– Notkoissa vaeltaminen on nyt entistä helpompaa, sillä talven ja kevään aikana valmistettiin uudet rappuset notkopolun kumpaakin päähän ja kesällä tienvarsiin saatiin myös uudet opastekyltit. Syksyn tullessa aloitettiin kyläkeskuksen piharemontti ja keväällä tarvitaan jälleen talkoolaisten panosta kasvien istuttamiseen, kertoo Anne Kerminen yhdistyksestä.

– Citynomadi on retkeilijöiden yleisesti käyttämä sovellus, jolla voi tutustua retkikohteisiin etukäteen. Häntälän notkopolun ja peuranpolun reitit on nyt lisätty sovellukseen ja talven aikana on tarkoitus lisätä kiinnostavia kohteita ja tietoa reitin varrelta, hän vinkkaa.