Sami Päivärinta taas MM-jäällä

0
Sami Päivärinta MM-kisoissa 2021.

Teksti Juha Laakso

Someron Pallon Junioreissa hyvän alun jääkiekkouralleen saanut Sami Päivärinta, 19, on parhaillaan Kanadassa valmistautumassa kolmansiin maailmanmestaruuskilpailuihinsa.
Keväällä 2021 Päivärinta avasi arvokisauransa Yhdysvalloissa pelatussa alle 18-vuotiaiden MM-turnauksessa. Suomi sijoittui turnauksessa neljänneksi ja somerolaispelaajalle jäi muistoksi Suomen parhaan pelaajan palkinto ottelusta Venäjää vastaan.
Vuosi sitten Päivärinta oli ensimmäisen kerran mukana alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa. Kanadan Edmontonissa aloitettu turnaus keskeytettiin jo alkusarjavaiheessa ja käynnistettiin uudelleen viime elokuussa. Tuolloiseen, Suomen MM-hopeaa saavuttaneeseen kisajoukkueeseen, Päivärinta ei mahtunut mukaan.
Tapaninpäivänä alle kaksikymppisten MM-kisat käynnistyvät jälleen Kanadassa, Halifaxissa ja Monctonissa, ja Päivärinta on toisen kerran Suomen edustajana tämän ikäluokan MM-kisatapahtumassa.
Hyvissä ajoin turnauspaikalle matkustanut Suomi pelasi jo tappiollisen (2-5) harjoitusottelun Yhdysvaltoja vastaan ja kohtaa vielä Kanadan, ennen tulevan maanantain kisa-avausta Sveitsiä vastaan.
Syyskauden aikana sekä keskus- että laitahyökkääjänä käyttökelpoinen Päivärinta on esiintynyt Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa yhdeksässä ottelussa ja kerännyt niissä seitsemän (1+6) tehopistettä. Kotimaassa jo viidettä kautta Rauman Lukkoa edustava somerolainen on alkukaudella kerryttänyt pelisaldoaan Lukon miesten ja nuorten liigajoukkueissa sekä TuTo Hockeyn riveissä Mestiksessä.