SB ratkaisi paikallisen kaukaa

0
SB Someron Joona Helmi (28) ja Kyljyksen Anssi Virta viimeistelivät kotiturnauksessa kaksi maalia joukkueilleen.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Salibandyn miesten nelosdivisioonassa pelattiin viime sunnuntaina kauden kolmas somerolaisjoukkueiden välinen paikalliskamppailu. SB Somero oli monitoimitalon kaukalossa toistamiseen Kaurakedon Kyljystä parempi.
Ottelu sai sähäkän startin, kun SB:n Joona Helmi täräytti kaukolaukauksella joukkueensa 1–0 johtoon heti ensimmäisessä vaihdossa. Jatkossa molemmat joukkueet maalasivat kahdesti, joten SB Somero voitti tiukan taistelun maalein 3–2 (1–0, 2–1, 0–1).
Markus Lehtosen Kyljykselle viimeistelemän tasoituksen jälkeen Helmi sivalsi jälleen tarkalla kaukovedolla SB:n uudelleen johtoon. Hetkeä myöhemmin oli Antti Pirttilän vuoro väläyttää osumatarkkuuttaan, kun hänen melko kaukaa maalista laukomansa pallo sujahti Kyljys-maalin ylänurkkaan ja SB siirtyi 3–1 johtoon.
Päätöserässä Kyljys rynnisti takaa-ajoon metsästykseen, mutta monista hyvistä maalipaikoistaan joukkue onnistui hyödyntämään vain yhden. Anssi Virta kavensi noin kahdeksan minuuttia ennen loppua maalin edustalta lukemat 3–2:een.
Somerolaisjoukkueiden kauden kolmesta keskinäisestä koitoksesta SB Somero on voittanut kaksi ja Kyljys yhden. Maaliero on SB:n eduksi niukasti 9–8.

SB Somero voitti toisenkin pelinsä

SB Somerolle päivä oli tuloksekas, sillä se voitti myös toisen ottelunsa maalein 3–2 (0–1, 3–0, 0–1). Vastustajana oli Länsirannikon alueen lohko 11:n kakkosena jatkava Forssan Suupparit/2, jonka etumatka sarjataulukossa somerolaisiin nähden kutistui yhdeksi pisteeksi.
Vasta kahdessa turnauksessa mukana ollut Helmi on viimeistellyt kaikkiaan neljä maalia, joista kolme paikallisvastustajan verkkoon. Pirttilä saalisti lauantaina maalin ja kolmen syöttöpisteen tehot ja Janne Salmi sai nimiinsä kaksi maalia sekä syöttöpisteen. Remi Grönholm teki yhden maalin ja Juuso Kankaanpää sekä Matias Manni alustivat syötöillään maalin mieheen. Ilmari Kankare ja Teemu Salmi pelasivat erinomaiset ottelut SB:n maalin suulla; Kankare Kyljystä ja Salmi FoSu-kakkosta vastaan.
Kyljys kohtasi toisessa ottelussaan lohkoa johtavan kemiönsaarelaisen SC Sticklinen. Anssi Virta nosti somerolaisjoukkueen keskimmäisessä erässä maalin päähän, mutta seuraavat osumat viimeistellyt Stickline kuittasi voiton nimiinsä lukemin 4–1 (2–0, 1–1, 1–0). Neljän turnauksen jälkeen Kaurakedon ylpeys pitää viiden joukkueen lohkossa perää, mutta eroa nelossijalla olevaan Kiskon Kiskojiin on vain kaksi pistettä.
Anssi Virta (2+1) oli poikkeuksellisen laajalla kokoonpanolla operoineen Kyljyksen tehomies tässä turnauksessa. Markus Lehtonen viimeisteli kertaalleen ja syöttöpinnan saivat tilastoihin Jari Virolainen sekä Jukka Eeva. Miikka Martti tilkitsi Kyljyksen maalia molemmissa otteluissa.