Riemukas voitto

0
SB Someron Niko Holm ja Eemeli Nokka pallokamppailussa pöytyäläisiä vastaan. Taustalla kotijoukkueen pelaajista Peetu Torkkomäki ja Risto Kaurala.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Voittaminen ei useinkaan ole junioriurheilussa kaikkein tärkein asia. Mutta on se kuitenkin mukavaa; varsinkin, jos voittamisen kokemuksia on kertynyt harvakseltaan.
Salibandyseura SB Someron P14-ikäluokka lähti kotiturnaukseensa pitämään hauskaa ja tavoittelemaan kauden toista voittoaan Länsirannikon alueen alemmassa haastajasarjassa.
Jo päivän ensimmäinen yritys oli rohkaiseva. SB:n vastustajana oli lohkon kärkijoukkue Pöytyän Urheilijat, jonka kanssa somerolaiset kamppailivat puoliväliin asti miltei tasatahtiin. Vasta kahdeksan viimeisen minuutin aikana PöU onnistui tekemään selvän pesäeron kotijoukkueeseen, karaten 11–2 voittoon.
Kolme tuntia myöhemmin SB sai vastaansa joukkueen sarjataulukon toisesta ääripäästä, eli peränpitäjä Paraisten IF:n. Edellisistä kymmenestä pelistään somerolaisjoukkue oli voittanut yhden, mutta paraislaisia vastaan toiveet menestymisestä olivat korkealla.

Ylivoimapeli tuotti tulosta

Niko Holm siirsi SB:n 1–0 johtoon neljän minuutin pelin jälkeen ja sitten alkoi somerolaisten ylivoimapeli tuottaa tuhoisaa tulosta: Kolmen peräkkäisen ylivoiman antina oli kolme maalia ja kun Holm vielä perään iski lukemat 5–0:een, syyskauden toinen voitto alkoi olla näpeissä.
Päätöserään SB lähti murskaavassa 7–0 johdossa ja antoi lopussa vähän enemmän tilaa myös yritteliäälle vastustajalle. PIF:n lohdutusosumista huolimatta somerolaiset ottivat komean 8–4 voiton ja kohentelivat asemiaan sarjataulukon tyvipäässä.
Lenni Heikkilä ja Juuso Lehto jakoivat somerolaismaalilla torjuntahommat puoliksi molemmissa otteluissa ja suoriutuivat osuudestaan mallikkaasti.
Rene Mainio (tehot 1+3), Veikka Koski (3+0), Niko Holm (3+0) ja Eemeli Nokka (2+1) olivat joukkueen tehokkaimmat, mutta onnistuneeseen kokonaissuoritukseen tarvittiin kaikkien mukana olleiden panosta: Valtteri Vartiainen (1+0), Niklas Pyykkö (0+1), Risto Kaurala (0+1), Peetu Torkkomäki (0+1), Viljami Ruohonen (0+1), Leevi Uutela, Elmeri Ruohonen ja Jimi Nokka olivat SB Someron muut pelaajat tässä P14-sarjan kotiturnauksessa.
Syyskaudella pelatussa kahdentoista joukkueen alkusarjassa SB Somero päätyi sijalle yksitoista. Huomioitavaa kuitenkin on, että pisteen ja kaksi somerolaisia enemmän saalistaneiden FBC Turun ja SBS Littoisen maaliero oli SB:n vastaavaa huonompi.

P16:lla uusi yritys Porissa

Myös vanhempien junioreiden, eli P16-ikäluokan tuoreimmassa haastajasarjan turnauksessa SB Somero joutui tunnustamaan Pöytyän Urheilijat paremmakseen. Porissa pelattu ja ajoittain kuumanakin käynyt kamppailu päättyi PöU:n 4–1 voittoon.
Päivän toisessa ottelussa SB taisteli tiukasti lohkokärki Noormarkun Koittoa vastaan. Joni Hätönen (päivän tehot 1+1) nosti somerolaiset päätöserässä 1–1 tasalukemiin, mutta viimeisellä minuutilla Koitto iski vielä kerran ja voitti ottelun maalein 2–1.
Hätösen ohella somerolaisista onnistui maalinteossa Tuukka Salo. Aapeli Laine pelasi maalivahtina molemmat ottelut, venyen kahteenkymmeneen torjuntaan.
Sarjassa pelataan ennen kolmen viikon pituista joulutaukoa vielä yksi turnaus, sekin Porissa. SB lähtee siihen kuuden joukkueen lohkon nelossijalta.