Somero-opistossa kurssi ja luento kyberturvallisuudesta

0
Somero-opiston kevätkursseilla tehdään myös kotikosmetiikkaa, esimerkksi puuteria, poskipunaa ja huulikiiltoa.

Somero-opiston ohjelmasta löytyy keväällä ensimmäistä kertaa luento ja kurssi kyberturvallisuudesta. Tammikuun puolivälissä Somerolla järjestettävällä luennolla tieto- ja viestintätekniikan insinööri (AMK) Jere Kotiniemi käy läpi meitä kaikkia koskettavia, mutta monelle vieraita asioita kyseiseen ilmiöön liittyen. Kyberturvallisuudesta kiinnostuneet voivat luennon jälkeen osallistua kurssille, jossa pohditaan miten tavallinen kansalainen voi suojautua uhilta ja miten toimia, jos joutuu hyökkäyksen uhriksi.
Somerolla ja Koskella TL järjestettävillä lyhytkursseilla voi opiskella myös kotikosmetiikan valmistusta. Luonto- ja ympäristöneuvoja Maisa Paakkisen opastamana tehdään poskipunaa, puuteria, huulikiiltoa, deodoranttia ja jalkavoidetta.
Muskariopettajana tänä syksynä aloittanut musiikin maisteri Aila Hettula opettaa kevätkaudella myös pianon- ja ukulelensoittoa sekä aloittaa varttuneelle väelle suunnatun Hyvän mielen laulajat -ryhmän.
– Keskiviikkoiltapäivisin kokoontuva lauluryhmä voisi käydä myös laulamassa ja laulattamassa palvelutaloissa, Hettula ideoi.
Opetustyön lisäksi toimenkuvaan sisältyy musiikinopetuksen kehittämistä.
Kuvataiteiden ja kädentaitojen uutuuskursseilla pääsee opiskelemaan muun muassa grafiikkaa, kirjan valmistusta ja spiraalipunontaa.
– Keramiikan aamukurssin rinnalle tulee keväällä myös iltaryhmä, kertoo suunnittelijaopettaja Anne Turkulainen.
Kevätkauden ohjelmassa on yhteensä 87 alkavaa kurssia ja luentoa, joista 16 järjestetään Koskella, kaksi pelkästään verkossa ja loput Somerolla. Kolme kielikurssia järjestetään hybridiopetuksena, jolloin osa opetuskerroista pidetään etäopetuksena ja osa lähiopetuksena Somerolla. Syksyllä alkaneita ja keväällä jatkuvia kursseja on 32. Opetuksesta vastaa suunnittelijaopettajan lisäksi yli 50 tuntiopettajaa ja luennoitsijaa.
Somero-opiston kevätkauden opinto-opas jaetaan koteihin 14.12. ja ilmoittautumisia otetaan vastaan 19.12. alkaen. Kevätkausi käynnistyy tammikuun toisella viikolla.