Somerolaisjoukkueet tauolle Forssan kautta

0
Kyljyksen Markus Lehtonen (vas.) ja Kari Kummunsalo saalistivat tehopisteitä Forssan turnauksessa, samoin SB Someron Jaakko Simola (kesk.)

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Salibandyn miesten nelosdivisioonan ”somerolaislohko” saateltiin joulutauolle Forssan turnauksessa. SB Somero ja Kaurakedon Kyljys kotiuttivat kahdeksasta tarjolla olleesta sarjapisteestä yhteensä neljä.

Kyljys aloitti turnauspäivän kamppailulla Forssan Suuppareiden kakkosjoukkuetta vastaan. Somerolaiset olivat noin minuuttia ennen loppua 4–3 johdossa, mutta Suupparit nousi ylivoiman turvin 4–4 tasapeliin.

Jälkimmäisessä ottelussaan Kyljys kohtasi sarjataulukossa niukasti edellään olleen Kiskon Kiskojat. Voitto olisi nostanut somerolaiset lohkon peränpitäjän ja samalla karsijan paikalta Kiskojien edelle. Hyvin lähelle täyttä pistepottia Kyljys pääsikin.

Olli Kanerva vei päätöserässä Kyljyksen 4–2 johtoon, mutta aivan loppuun asti voitto-ote ei kestänyt tälläkään kertaa. Vastustaja kiskoi itsensä ensin maalin päähän ja puolisen minuuttia ennen loppua rinnalle, joten toisessakin pelissään Kyljys päätyi pistejakoon 4–4 tuloksella.

Jukka Eeva (2+1), Kalle Suonpää (1+2) ja Markus Lehtonen (2+0) olivat kyljysläisistä päivän tehokkaimmat ja Kiskoa vastaan näkyviin rooleihin nousivat myös Kanerva (1+1) ja Jari Virolainen (1+1). Tehopinnan saivat nimiinsä myös Juho Pettersson (1+0), Atte Saukkola (0+1), Kari Kummunsalo (0+1) sekä Heikki Honkanen (0+1).

SB Somerolle tappio ja voitto

SB Somero kohtasi avauspelissään lohko 11:n kärkiryhmänä Forssaan tulleen kemiönsaarelaisen SC Sticklinen. Henri Koskisen viimeistelyllä somerolaiset hankkiutuivat päätöserässä 3–2 johtoon, mutta Stickline rynni lopussa 4–3 voittoon. Viimeisen maalinsa ”saarelaiset” niittasivat 44 sekuntia ennen pelin päättymistä.

Yksi voittokin syyskauden viimeisestä turnauksesta Somerolle lohkesi, siitä piti huolen SB Somero, joka kukisti Kiskon Kiskojat maalein 4–2.

SB karkasi jo toisen erän alkupuolella 4–0 johtoon ja vastustajan parista kavennusosumasta huolimatta se piti otteen hallussaan loppuun asti.

SB Someron tehopisteet päivän otteluissa jakautuivat varsin tasaisesti yhdeksän pelaajan kesken: Mikko Haalijoki (2+0), Antti Pirttilä (1+1), Jaakko Simola (1+1), Kalle Haalijoki (1+1), Matias Manni (1+0) ja Henri Koskinen (1+0) olivat somerolaisjoukkueen maalintekijät ja syöttöpisteen saivat tililleen Joona Helmi, Rasmus Grönholm sekä Aaro Kankare .

SB tiukasti mukana nousutaistelussa

Lohko 11:n viidestä joukkueesta neljä, mukaan lukien molemmat somerolaisosallistujat, on nyt pelannut puolet runkosarjan otteluistaan. Kamppailu lohkovoitosta ja samalla ainoasta suorasta nousupaikasta jatkuu tasaisena FoSu/2:n, SC Sticklinen ja SB Someron kesken. Kolmikko on kärkipaikoilla kahden pisteen sisällä.

Nykyisten asetelmien valossa Kyljys ja Kiskojat pelaavat viimeisestä jaossa olevasta suoran säilyjän ja putoamiskarsintaan joutuvan joukkueen paikoista. Onnistunut kevätkausi voi toki nostaa nämäkin joukkueet jopa taisteluun sarjanousun mahdollistavista sijoituksista.

SC Sticklinen pelaajilla on lohkon pistepörssissä kaksoisjohto. Somerolaisjoukkueiden pelaajista Kyljyksen Jukka Eeva (6+5=11) on tilastossa jaetulla kuudennella sijalla ja SB Someron Antti Pirttilä (4+6=10) jakaa kymmenettä sijaa.

Maalivahtien torjuntatilaston kärjessä on SB Someron Teemu Salmi omaa luokkaansa olevalla 86,49 prosentin torjuntakeskiarvollaan. Kyljyksen Miikka Martti (76,34) on samassa tilastossa kolmantena.

SB:n P16 nouti kaksi pinnaa Porista

SB Someron vanhimmat juniorit kokoontuivat syyskauden viimeisen P16-ikäluokan Länsirannikon alueen haastajaturnaukseen Poriin.

Somerolaisjoukkue kaatoi keskinäiseen koitokseen yhden taulukkosijan edeltään lähteneen raumalaisen SalBa/Sininen-yhdistelmän maalein 8–4, nousten lohkotaulukossa raumalaisten yläpuolelle neljänneksi.

Toinenkin voitto oli SB:n ulottuvilla, sillä se oli Punkalaitumen Kuntoa vastaan 2–1 johdossa päätöserän alussa. Kunto kuitenkin napautti ottelun kaksi viimeistä osumaa ja voitti tiukan taistelun maalein 3–2.

Veera Ihamäki (2+3), Joni Hätönen (2+3) ja Ilmo Nokka (3+1) olivat Porin turnauksessa somerolaisjoukkueen tehokkaimmat. Juuso Hätönen viimeisteli kaksi maalia ja Eetu Lehto saalisti kaksi (1+1) tehopinnaa. Aapeli Laine pelasi SB:n maalivahtina jälleen hyvän turnauksen.