SoPan A-tytöt kärkipään mittelöissä

0
Nea Mattila (vas.), Saana Salminen ja Silja Palander taistelevat SoPan puolesta myös A-tyttöjen sarjassa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Pallo/Lentopallon vanhin ju- niori-ikäluokka, A-tytöt, oli syyskauden päätteeksi selvittänyt tiensä valtakunnallisessa mestaruussarjassa kolmannen poolivaiheen C-lohkoon, eli koko Suomen mittapuulla kahdentoista parhaan joukkueen kastiin.

Eurassa pelatussa turnauksessa SoPa otti 2–1 (25–13, 17–25, 15–7) voiton Kempeleen Lentopallosta, mutta kärsi 0–2 tappiot Euran Raikulle ja Oriveden Ponnistukselle.

SoPa sai Euran turnaukseen mukaan alkukaudella ringissä olleista yhdestätoista pelaajasta vain seitsemän, mikä luonnollisesti hankaloitti parhaan mahdollisen tuloskunnon löytämistä. Joukkueen kärkitehot jakautuivat tasaisesti nelikolle Emeliina Tähtinen, Saana Salminen, Annastiina Laiho ja Minttu Grönholm.

Kotiturnauksensa voittanut Raiku lunasti seuraavaan poolivaiheeseen paikan B-lohkosta, OrPo jatkaa C-tasolla ja SoPa sekä KempeLe siirtyvät D-ryhmään.