SoPan C-tytöt edelleen kärjessä

0
Kiiruun koulun hopeamitalistit.

Teksti Juha Laakso

Someron Pallon C-junioritytöt jatkavat kolmannenkin poolivaiheen turnauksen jälkeen valtakunnallisen mestaruussarjan kärkipaikalla. Kangasalla pelatussa A-ryhmän turnauksessa somerolaisjoukkue joutui ykköstilaa puolustaessaan todella lujille.
Heti avausottelussa SoPa joutui nöyrtymään kauden ensimmäiseen tappioonsa, kun kotijoukkue LP Kangasala voitti jännitysottelun mahdollisimman niukasti eräluvuin 2–1 (25–19, 17–25, 15–13). Kolmoserän lopussa SoPalle tuli harvinainen virheputki ja sen 12–9 johto kääntyi erätappioksi.
Salon Viesti/Astrumia vastaan SoPa oli parhaimmillaan ja palasi voittokantaan selkein 2–0 (25–20, 25–12) lukemin. Päätöspelissä somerolaisilla oli vastassa aina vahvasti puolustava ja vaikeasti voitettava Nurmon Jymy. Kahden ensimmäisen erän voitot jakautuivat tasan (25–16, 21–25), mutta tämän pelin ratkaisuerässä SoPa ei jättänyt mitään epäselvyyttä paremmuudestaan: Erävoitto pistein 15–6 tuotti SoPalle kauden yhdennentoista voiton ja tasaisen tapahtuman ykkössijan.
– Pelit lähtivät huonosti käyntiin, mutta jo Viestiä vastaan onnistumisia alkoi tulla enemmän. Tässä turnauksessa ketään pelaajistamme ei ole aihetta nostaa muiden yläpuolelle. Voittopeleissä kaikki onnistuivat ja tulosta syntyi ennen kaikkea vahvan joukkuepelaamisen ansiosta, SoPan C-tyttöjen ykkösjoukkueen päävalmentaja Janne Lehtonen sanoi.
SoPa on siis voittanut kuluvan kauden kahdestatoista sarjapelistään yhtä vaille kaikki ja sen eräsuhdekin on komea 23–6. LP Kangasala on riistänyt Suomen kärkiryhmältä neljä erävoittoa ja Nurmon Jymy kaksi.
Viesti hävisi Kangasalla ainoastaan SoPalle ja jatkaa tammikuun alkupuolella pelattavassa neljännen poolivaiheen turnauksessa somerolaisten tavoin Suomen kärkinelikossa. LPK:n ja Jymyn tilalle A-lohkoon nousivat B-tasolta Loimaan Jankko ja helsinkiläinen PuMa-Volley.

Kiiruun koululle KLL:n hopeaa

SoPan menestyksekkäät C-tytöt muodostivat Kiiruun yläkoulun joukkueen rungon Koululiikuntaliiton valtakunnallisessa mestaruusturnauksessa. Mitalien kohtalo ratkaistiin keskiviikkona Kauhajoella pelatussa lopputurnauksessa.
Yläkoulujen tyttöjoukkueita lähti alueellisiin karsintaturnauksiin kaikkiaan seitsemäntoista. Kiiruun koulu oli oman alkusarjalohkonsa ykkönen, ennen Vesilahden Yhtenäiskoulua ja espoolaista Karhusuon koulua, selvittäen tiensä kuuden joukkueen lopputurnaukseen.
Kauhajoen loppuhuipennuksessa Someron joukkue kukisti Iitistä ja Eurasta tulleet vastustajansa, raivaten siten tiensä loppuotteluun Oriveden Yhteiskoulun joukkuetta vastaan.
Myös viime vuonna Kiiruun ja Oriveden koulut ratkaisivat KLL:n yläkoulumestaruuden keskinäisessä loppuottelussaan. Tuolloin somerolaiset veivät ykköstilan, mutta nyt oli orivetisten revanssin aika. Kiiruun koulu taipui tasaisessa finaalissa hopeasijalle eräluvuin 0–2 (21–25, 24–26).

Kiiruun yläkoulun hopeamitalistit:
Iida Mikkonen, Elsa Merivirta, Olivia Lehtonen, Anni Luoto, Siiri Puotsaari, Anni Pettersson, Lotta Känkänen, Emma Lehtonen, Amanda Juselius, Amalia Tuomola ja Henni Talonen. Joukkueenjohtajana toimi Ritva Oksanen ja valmentajana Janne Lehtonen.