SoVo Futsal kotivoitolla liigakuutoseksi

0
Blend Doroci (20) runnoi kotijoukkueen 4-2 johtoon.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Neljä peräkkäistä pistepeliä syyskauden päätteeksi nostivat Someron Voima Futsalin liigataulukossa joulutauon ajaksi kuudennelle sijalle.
Neljästä viimeisimmästä ottelustaan SoVo napsi kolme täyden kolmen pisteen voittoa ja yhdestä tappiopelistäkin tilille kilahti yksi pinna.
Kalenterivuoden viimeisessä ottelussaan somerolaisjoukkue kohtasi kotiyleisönsä edessä vaasalaisjoukkue FC Kiiston. Tämän kauden liigatulokas tarjosi isännilleen tiukkaa vastusta, mutta joutui tunnustamaan SoVon paremmakseen maalein 5–3 (2–1).
– Sarjataulukko vähän hämää, eikä Kiisto ole läheskään niin huono joukkue kuin sen sijoituksesta voisi päätellä. Tiukka peli, josta onneksi pystyimme ottamaan voiton, SoVo Futsalin pelaajavalmentaja Valdrin Seferi kommentoi ottelun jälkeen.
Vähintään yhtä lujille vaasalaiset ahdistivat seuraavana päivänä Espoon GFT:n tämän kotikentällä, nöyrtyen niukkaan yhden maalin tappioon. Sarjataulukon tyveen juuttuneen Kiiston yhdeksästä tappiosta kuusi on tullut enintään kahden maalin erolla vastustajaan.

Vocan sihti kohdallaan

Somerolla Kiisto piti kotijoukkueen maalihanan tukossa lähes varttitunnin ajan. Avausjakson lopussa Gezim Voca kuitenkin täräytti SoVolle kaksi komeaa maalia, joista jälkimmäisen niin sanottuna ”pukukoppimaalina”, vain neljä sekuntia ennen taukoa.
Toisella jaksolla Valmir Seferi siirsi SoVon kahden maalin johtoon, mutta Kiisto rimpuili vajaat kuusi minuuttia ennen loppua vielä maalin päähän.
Heti seuraavassa vaihdossa SoVon ykköskentällinen taiteili vieraita silminnähden lamauttaneen 4–2 johto-osuman koko nelikon yhteistyönä. Pallo kulki yhdellä kosketuksella Vocalta Seferin ja Arber Istrefin kautta Blend Dorocille, joka ujutti maalin edustalta uransa viidennen liigamaalin.

Rikkilä säkenöi tolppien välissä

Loppuhetkillä Istrefi kartutti ennestäänkin muhkeaa maali- ja tehopistetiliään viimeistelemällä isäntien viidennen osuman. Kiisto puolestaan hyödynsi somerolaispuolustuksen uinahduksen sekuntia ennen peliajan täyttymistä iskemällään kavennuksella.
Kyseinen takaisku aiheutti pienen tahran SoVon muuten melko mallikkaasti toimineeseen puolustuspeliin. Samalla joutui 56 sekuntia aiemmin kentälle liigadebyyttiään pelaamaan tullut maalivahti Besart Mustafa antautumaan, ennen kuin hänen tililleen oli kertynyt ainuttakaan torjuntaa.
Pääosan peliajasta SoVon maalia vartioi Niko Rikkilä, joka oli erinomaisessa torjuntavireessä läpi lauantain kamppailun. Rikkilä pääsi tolppien väliin viidennen kerran tällä kaudella, mutta vasta kolmannen kerran aloittavana maalivahtina.

Flunssa-aalto toi epävarmuutta

SoVon kuluvan kauden viides voitto ei ollut ylivoimainen eikä näytösluonteinen, mutta sai Valdrin Seferin joka tapauksessa tyytyväiseksi.
– Lähtökohtiin nähden selvisimme tästä oikein hyvin. Vielä pelipäivän aamuna piti soittokierroksella varmistella, että millaisen kokoonpanon saamme jalkeille. Flunssa-aalto on koetellut joukkuetta niin, että viimeisissä tätä peliä edeltäneissä harjoituksissakin mukana oli vain neljä kenttäpelaajaa ja kolme maalivahtia, Seferi selvitti.
SoVo Futsal palaa liigan pyörteisiin loppiaisena, jolloin se kohtaa FC Kemin vieraskentällä.

SoVon tehosaldot Kiistoa vastaan

Gezim Voca 2+2=4 (+5/-3=+2)
Arber Istrefi 1+1=2 (+4/-3=+1)
Blend Doroci 1+1=2 (+3/-2=+1)
Valmir Seferi 1+0=1 (+4/-2=+2)
Valdrin Seferi 0+1=1 (+1/-0=+1)
Antti Korhonen (+2/-1=+1)
Guri Qerimi (+1/-0=0)
Pyry-Ville Korhonen (+0/-0=0)
Maalivahdit: Niko Rikkilä; peliaika 39.03 (+5/-2), Besart Mustafa 00.57 (+0/-1)