SoVo kellisti lohkokärjen

0
Aada Pynninen laukoi SoVolle voittomaalin kolme sekuntia ennen loppua (vas.). Maalintekijän riemuun yhtyivät ensimmäisinä Viivi Karttila, Pihla Koivu ja Sanni Riitamaa (oik.).

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsalin alkukauden hienot otteet naisten Futsal-Kakkosessa saivat jatkoa viimeisimmässä kotiottelussa. Raisio Futiksen T18-joukkue tuli Somerolle tappiottomana lohkokärkenä, mutta joutui taipumaan voitontahtoisen SoVon edessä maalein 6–5 (2–2).
RaiFun lahjakkaat junioritytöt olivat voittaneet kauden viisi ensimmäistä otteluaan maalierolla 27–7. Somerolla raisiolaisten kokoonpanosta puuttui yksi heidän tehopelaajistaan, mutta vastaavasti myös SoVon ryhmästä puuttui aiempien kierrosten maalintekovoimaa kahden pelaajan verran.
Viimeiselle kymmenminuuttiselle lähdettiin 3–3 tilanteesta. Viivi Karttila laukoi komeasti ykköskosketuksella Sanni Riitamaan poikkikentän syötöstä kotijoukkueen neljännen kerran johtoasemaan ja 4–3 lukemissa peli eteni tapahtumarikkaille loppuhetkille.
RaiFu latoi neljäntoista sekunnin välein kaksi maalia, siirtyen 5–4 johtoon. SoVo vastasi kuitenki jo 24 sekuntia myöhemmin, kun joukkueen kapteeni Maija Kemppainen vapautti Fanni Ihamäen tasoitusmaalin tekoon.

Loppuun asti täysillä!

Päätösminuutilla SoVo oli ehkä hieman yllättäen joukkueista se, joka haki hanakammin voitto-osumaa. Palkinto loppuun asti yrittämisestä tuli vaivaiset kolme sekuntia ennen päätössummerin törähdystä, kun Riitamaa tarjoili hienon syötön avopaikkaan Aada Pynniselle , joka sijoitti kylmähermoisesti pallon raisiolaismaaliin.
Edellä mainitut Riitamaa (1+2), Pynninen (2+0), Kemppainen (1+1), Ahomäki (1+0) ja Karttila (1+0) vastasivat voittajien konkretisoituneista hyökkäystehoista, mutta yhtä lailla kehut vahvasta taistelusta ja kovasta työmäärästä yllätysvoiton eteen ansaitsevat SoVon muutkin kenttäpelaajat, eli Milja Kauppi, Mira Rajala, Pihla Koivu, Katja Savolainen ja Sara Heikkilä. Tuija Sundberg puolestaan varjeli somerolaismaalia varmoin ottein.
Yhden ottelun lohko A+B:n muita kärkipään joukkueita vähemmän pelannut SoVo on kolmen voiton ja kahden tappion saldollaan (maalierolla 18–15) taulukkosijalla viisi.
Tulevana viikonloppuna SoVo pelaa kaksi vierasottelua Tampereen seudulla: Lauantain peliä Lempäälässä emännöi kahdeksantena oleva Sääksjärven Loiske ja seuraavana päivänä vastaan asettuu lohkokakkonen FC Nokia/2.

Reservijoukkue voittoputkessa

SoVon naisilla on hurja vauhti päällä myös Länsi-Suomen alueen Nelosessa. Viime sunnuntaina SoVon kakkosjoukkue pelasi kauden kolmannen kahden pelin turnauksensa ja venytti voittoputkensa kuuden ottelun mittaiseksi.
SoVo aloitti Aurassa pelatun turnauksen murskaavalla 10–2 (4–1) voitolla Turun Kisa-Veikkojen kakkosjoukkueesta. Jälkimmäisessä pelissä järjestävä seura, auralainen EFC (Elite Football Club) tarjosi paremman vastuksen, mutta joutui sekin lopulta taipumaan 1–3 (1–1) tappioon.
Maalivahti Sundberg jatkoi erinomaisia otteitaan myös viikonlopun toisessa pelitapahtumassa. Lauantain voittajista olivat kenttäpelaajan roolissa mukana Pynninen, Rajala ja Heikkilä. Heistä Heikkilä viimeisteli Aurassa kolme maalia, Rajala kaksi ja Pynninen yhden.
Tiia Harhala onnistui maalinteossa kertaalleen kummassakin pelissä ja hänellä on nyt SoVo-kakkosen kärkitykkinä koossa kuusi täysosumaa. Kahdesti viimeistellyt Eerika Haalijoki puolestaan nosti alkukauden maalimääränsä viiteen. Kisa-Veikkojen verkkoa somerolaispelaajista heilauttivat myös Amanda Virtanen (kahdesti) ja Maria Frankberg.
Naisten Futsal-Nelosen A1-lohkossa pelit jatkuvat tammikuun 6. päivänä, jolloin upeasti kauden aloittanut ja lohkokärkenä joulutauolle poistuva SoVon reservijoukkue nähdään vihdoin monitoimitalon kotiparketilla.

Miesten kakkonen kyntää syvällä

SoVon miesten kakkosjoukkueen esitykset Futsal-Kolmosessa eivät ole syyskauden aikana antaneet aihetta samanlaisiin hurraa-huutoihin kuin seuran naisten edesottamukset. Joukkue on valahtanut A-lohkossa yhdeksännelle sijalle, eli viimeistä edelliseksi.
Viimeisimmässä kotipelissään SoVon reservit auttoivat vieraanaan olleen Littoisten Työväen Urheilijat pois lohkon jumbopaikalta, kun kahden vähäväkisen ryhmän koitoksesta sarjapisteet lähtivät 4–9 (0–5) lopputuloksen myötä Kaarinaan.
LTU tuli Somerolle maalivahdin ja viiden kenttäpelaajan miehityksellä. SoVo aloitti kuudella kenttäpelaajalla, mutta veti pelin loppuun viidellä, kun Vadym Kiktiev tuli kahden varoituksen myötä ulosajetuksi toisen pelijakson alussa.
SoVo sai maalitilinsä auki vasta viimeisellä kymmenminuuttisella. Janne Eerikäinen (2+1) ja Vilho Ståhlström (2+0) vastasivat isäntien lohdutusosumista, joihin syöttöjä tarjoilijat Daniil Konovalov ja Tommy Lundberg.
Tänään SoVon kakkosmiehistöllä olisi vielä tilaisuus kirkastaa peli-ilmettään ennen joulutaukoa, kun se saa ”Monarin” iltapeliin vieraakseen alkukaudella yhden sarjapisteen enemmän keränneen Kaarinan Palloseuran.