SoVon naisilla tuloksekas viikonloppu

0
Sanni Riitamaa (12) oli

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voiman naisjoukkueet tekivät vahvaa jälkeä viime viikonlopun futsalpeleissään. Kolmesta ottelustaan seuran edustus- ja reservijoukkueet saalistivat kaikki jaossa olleet sarjapisteet.
Edustusjoukkue pelasi Futsal-Kakkosen kotiottelunsa tamperelaista ACE:a vastaan poikkeuksellisesti Eerikkilän urheiluopiston tiloissa Tammelassa. Peli päättyi SoVon 5–4 (4–1) voittoon, joten somerolainen sarjatulokas on selvittänyt kolme ensimmäistä Kakkosen kierrosta kahden voiton ja yhden tappion kokonaissaldolla.
Noin kymmenen minuuttia ennen loppua SoVo johti peliä 5–1, mutta tamperelaiset jatkoivat taistelua loppuun asti. Kaksitoista sekuntia ennen päätöstä vieraat nousivat maalin päähän, mutta sen vakavammin he eivät enää ehtineet somerolaisjoukkueen voittoa uhkaamaan.
Viivi Karttila (2+0) ja Sanni Riitamaa (1+1) olivat kaksine tehopisteineen SoVon tehokkaimmat pelaajat. Milja Kauppi ja Katja Savolainen onnistuivat myös maalinteossa ja Seena Lahti sai tililleen syöttöpisteen.

Reservit lohkokärkenä

SoVon kakkosjoukkue on aloittanut naisten Futsal-Nelosen tyrmäystehoilla. Kahdessa turnauksessa SoVo/2 on pelannut yhteensä neljä ottelua, voittanut ne kaikki yhteismaalierolla 19–3 ja keikkuu A1-lohkon kärkipaikalla.
Lauantaina Piikkiössä pelatussa turnauksessa SoVo aiheutti kaarinalaiselle Littoisten Työväen Urheilijoille kauden ensimmäisen tappion tylyin 8–1 (4–0) lukemin. Salon Palloilijoiden kanssa somerolaiset joutuivat lujemmille, mutta voittivat tuonkin kamppailun maalein 3–2 (2–1).
Tiia Harhala hurjasteli LTU:ta vastaan neljän maalin edestä ja Sanni Riitamaa viimeisteli päivän peleissä kolmesti. SoVon muut maalintekijät olivat Seena Lahti ja Mira Rajala . Kaksi maalia vietiin tilastoihin vastustajan ”omina maaleina”

Miesten kakkosella yhä vaikeaa

SoVon miesten kakkosjoukkue kärsi kolmannen peräkkäisen tappionsa Futsal-Kolmosessa, kun A-lohkon kärkiryhmä Turun Kisa-Veikot/3 kävi hakemassa Somerolta selvän 13–5 (5–3) voiton.
Voimalaisilla oli nuoria liiga-apuja Vilho Ståhlströmiä ja Jasper Jooselaa lukuun ottamatta vaikeuksia pysyä taitavien turkulaisten kyydissä mukana. Ståhlström keräsi pelistä kolme (1+2) ja Joosela kaksi (1+1) henkilökohtaista tehomerkintää.
Muista kotijoukkueen pelaajista Daniil Konovalov viimeisteli kahdesti, Joonas Reijonen kerran ja Vadym Kiktiev sekä Janne Eerikäinen kuittasivat nimiinsä syöttöpisteen.
Voitokkaan sarja-avauksen jälkeen SoVo-kakkonen on valahtanut kymmenen joukkueen lohkossa sijaluvulle kahdeksan. Neljän kierroksen maaliero (17-30) kielii ennen kaikkea puolustus- ja osin maalivahtipelinkin ongelmista.