SoVon naisille taistelupiste Nokialta

0
Viivi Karttila (44) on viidellä osumallaan SoVon alkukauden maalitilaston kärjessä.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsalin naisten edustusjoukkue kävi pelaamassa Futsal-Kakkosen syyskauden viimeiset ottelunsa Tampereen seudulla.
Maalinteko oli somerolaisjoukkueelle pitkään työlästä, mutta tuplakierroksen viimeisen kolmetoistaminuuttisen onnistumiset pelastivat sille kuitenkin yhden arvokkaan sarjapisteen; vieläpä ennalta kovemmaksi arvioidun vastustajan kotikentältä.
Ensin SoVo vieraili Sääksjärven Loiskeen kotiareenalla Lempäälässä. Hyvä yritys ei tuottanut vieraille onnistumisia maalien muodossa, vaan paremmin omat tilanteensa hyödyntänyt Loiske voitti ottelun maalein 3–0 (2–0).
Seuraavana päivänä SoVo kohtasi Länsi-Suomen alueen A+B-lohkossa toisena olevan FC Nokian kakkosjoukkueen tämän kotisalissa. Molemmat joukkueet pelasivat tarkasti omaa maaliaan varjellen ja ensimmäistä osumaa piti odotella toisen jakson seitsemännelle minuutille asti.
Avausmaalista vastasi FC Nokia, mutta sovolaiset kuittasivat jo puolen minuutin kuluttua tasoituksen. Viikonlopun ensimmäisen SoVo-maalin toimitti verkon perukoille Viivi Karttila kuuden metrin rangaistuspisteeltä.
Kotijoukkue otti pian uudestaan johtoaseman haltuunsa, mutta SoVo ei edelleenkään suostunut taipumaan toiseen peräkkäiseen tappioon. Kolme minuuttia ennen peliajan päättymistä iski sama tutkapari, joka edellisellä viikolla oli ratkaissut SoVolle loppusekunneilla kotivoiton. Sanni Riitamaa alusti ja Aada Pynninen viimeisteli 2–2 (0–0) tasapelin sinetöineen maalin.
Joulutauon alkaessa seitsemän pelikierroksen jälkeen tämän kauden sarjatulokas SoVo on lohkossaan kuudennella sijalla, vain yhden pisteen päässä nelossijaa hallussaan pitävästä tamperelaisesta PP-70:stä.

Miesten kakkoselta taas kesy kotiesitys

Miesten Futsal-Kolmosessa SoVon kakkosjoukkue päätti vuoden 2022 pelit 5–10 (2–6) kotitappioon Kaarinan Palloseuralle. Somerolaisjoukkue ei saanut otettua syyskauden neljästä kotipelistä talteen ainuttakaan sarjapistettä, vaan ainoat voittonsa se kävi hakemassa Turusta.
Ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella Kolmosen koitoksiin mukaan päässyt Mikko Kaase osoitti ennestään tuttujen pelitaitojensa olevan tallella. Hän siirsi Janne Eerikäisen esityöstä kotijoukkueen 1–0 johtoon ja saalisti illan aikana yhteensä neljä (2+2) tehopistettä.
Avausosuman jälkeen vaarallisimmat tilanteet loi vierasjoukkue ja vain seuraavan päivän liigaottelua varten pelituntumaa hakenut maalivahti Niko Rikkilä piti torjuntoineen SoVon numerollisesti mukana pelissä. Avausjakson loppupuolella Rikkilä kuitenkin luovutti tonttinsa nuoremmalle kollegalleen Sisu Sipolle ja siirtyi itse tauon jälkeen kenttäpelaajan rooliin.
Eerikäinen (1+2), Daniil Konovalov (2+0) ja Eetu Sarvi (0+1) saivat Kaasen ohella nimensä henkilökohtaiseen pistetilastoon.
SoVo viettää joulutaukoa kymmenen joukkueen A-lohkon yhdeksännellä, eli kolmesta putoajan paikasta keskimmäisellä sijalla.