SoVolaisille tunnustusta

0
SoVo Futsalin toiminnassa kuluneena vuonna ansioituneet Jarkko Ihalainen (vas.), Arber Istrefi, Valdrin Seferi, Antti Korhonen, Joonas Reijonen ja Vilho Ståhlström vastaanottivat palkintonsa itsenäisyyspäivänä.

Teksti Juha Laakso

Nousijajoukkue Someron Voima Futsal on jo naisten Futsal-Kakkosen alkukierroksilla lunastanut paikkansa uudelta sarjatasolta. Viime viikonloppuna tilille kilahti toinen niukka tappio, mutta kokonaissaldo alkukauden peleistä on plussan puolella.
SoVo vieraili yhdistetyn A+B –lohkon kärkiryhmiin lukeutuvan Musan Salaman kotikentällä Porissa. Maalinteko tuotti vieraille sen verran hankaluuksia, että MuSa kirjautti pelistä täydet kolme sarjapistettä nimiinsä 2–1 (1–0) lukemin.
Kuutisen minuuttia ennen loppua kotijoukkue siirtyi tasaisessa kamppailussa 2–0 johtoon. SoVo sai oman maalitilinsä auki pari minuuttia ennen pelin päättymistä Eerika Haalijoen toimesta. Loppuhetkien tasoitusyritykset eivät tuottaneet tulosta, joten somerolaisjoukkue kärsi kauden toisen tappionsa samoin maaliluvuin kuin edellisenkin.
Neljältä kierrokselta SoVo on kuitenkin saalistanut jo kaksi voittoa ja hilannut maalieronsa kahden osuman verran (12–10) plussan puolelle. Näillä saldoilla Kakkosen sarjatulokas pitää hallussaan lohkonsa kuudetta sijaa.
Kauden tähän mennessä kovin taitotesti saattaa olla SoVolla edessään huomenna, kun se saa vieraakseen kaikki viisi peliään voittaneen lohkokärki Raisio Futis/T18 -yhdistelmän.

Miesten kakkonen ilakoi maaleilla

Miesten Futsal-Kolmosessa SoVon kakkosjoukkue venyi Turussa kauden toiseen voittonsa. Erikoisessa kamppailussa vietettiin todellisia maalipeijaisia, sillä somerolaisjoukkueen voittonumeroiksi Heinon Soija Futsalia vastaan kirjattiin 11–10 (7–5).
SoVon liigajoukkueella oli peleistä vapaa viikonloppu ja reservimiehistö sai Turun reissulleen tukun kovia vahvistuksia: Arber Istrefi (tehot 4+4=8), Blend Doroci (2+3=5) ja Valdrin Seferi (1+3=4) olivat liiga-avuista tehokkaimmat ja hyvin sisäpelin tempoon pääsi mukaan myös edellisillä liigakausilla somerolaisseuraa edustanut, sittemmin lähinnä jalkapalloiluun keskittynyt Valdrin Rashica (3+1=4). Kertaalleen turkulaisverkkoa pölläytti Joonas Reijonen.
SoVo-kakkonen on Länsi-Suomen alueen Kolmosen A-lohkossa viiden pelikierroksen jälkeen kahdeksantena. Lisäpisteitä on tarjolla huomenna kotikentällä, jonne vieraaksi saapuu lohkon peränpitäjä, Littoisten Työväen Urheilijat.

Sovolaisille tunnustusta

Someron Voima palkitsi itsenäisyyspäivän kunniaksi kuluneen vuoden aikana kunnostautuneita pelaajiaan. ”Vuoden liigapelaajaksi” seura valitsi Antti Korhosen ja liigaryhmästä palkintoja vastaanottivat myös pelaajavalmentajat Arber Istrefi ja Valdrin Seferi sekä SoVo Futsalissa managerin, joukkueenjohtajan ja valmentajan pestejä hoitava Jarkko Ihalainen.
SoVo Futsalin miesten kakkosjoukkueesta palkituksi tuli Joonas Reijonen, yhteisjoukkue Loimaan Palloseuraa P19-ikäluokan Futsal-Liigassa edustaneista sovolaisista Vilho Ståhlström ja LoPS Yj:n P17-ikäluokan liigapelaajista Jasper Joosela.
Voiman 90-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Istrefiä muistettiin seuran pronssisella mitalilla. Seferi puolestaan sai Suomen Palloliiton seuratoimijan perusmerkin yli kaksi vuotta jatkuneesta rupeamasta liigajoukkueen pelaajana ja valmentajana. Ihalaiselle myönnettiin vapaaehtoistyöstä Someron Voima ry:n toiminnassa Työväen Urheiluliiton kultainen ansiomerkki, Palloliiton hopeinen seuratoimijamerkki sekä Voiman pronssinen mitali.