Taattua laatua vuosikilpailussa

0
Jarmo Vähäsilta: Kalastaja

Someron Kamerakerhon vuosikilpailu tuomaroitiin perinteisestä poiketen näin loppuvuodesta.

– Kuvaaja sai tarjota yhden kuvan kilpailuun. Kuvat olivat jäsenten tarkasteltavina kuukauden ajan. Jokainen sai antaa neljälle kuvalle pisteitä viidestä yhteen. Joulukuun kerhoillassa pisteet sitten laskettiin ja puntaroitiin kuvien tasoa, kertoo puheenjohtaja Lassi Tuominen.
– Määrä ja laatu olivat kuvissa hyvin balanssissa ja järjestys saatiin aikaiseksi. Kuvista keskusteltiin, ja jokainen tarjottu kuva ruodittiin läpikotaisin tai pikseleitä myöten, Tuominen jatkaa.

Jarno Vähämäki (kuva Lassi Tuominen)

Kilpailun ykköseksi nousi Jarno Vähämäen kuva Kalastaja, joka sai 26 pistettä. Kuva on otettu Gotlannissa viime keväänä.
Kuvaa kommentoitiin, että sen tekniikka oli kohdallaan ja tunnelma mahtava. Kuvan taivaan puna johtui Saharan hiekkamyrskyistä. Joku kaipasi kuvassa kalaa koukkuun.
Kuva sai neljältä jäseneltä täydet 5 pistettä.

Markku Manni: Timpuri

Toiseksi nousi 17 pisteellä Timpuri-niminen kuva.
– Kuvan voima oli mustavalkoisuudessa, ja siitä paistoi ajattomuus. Työkuvia on liian vähän tarjolla tai edes näytillä. Kuva oli teknisesti hyvä. Timpurin suupieleen kaivattiin puista holkkia, entisajan tapaan, kertoo kuvassa esiintyvä Tuominen kuvan saamista kommenteista.
Kuvan otti Markku Manni.

Pekka Leppälä: Kukkamaaria

Pekka Leppälän ottama Kukkamaaria sai 9 pistettä, joilla otti kolmannen sijan kisassa.
Kerholaisten mielestä kuva oli yllättävä valinta Leppälältä. Otos oli otettu Vilnan reissulla. Puistossa oli hääpari kuvattavana. Morsianta kuvatessa Leppälä kävi kuokkimassa puun takana ja antoi kameransa laulaa.
Kilpailussa oli mukana kahdeksan kuvaa, joista kaksi kännykkäkuvia.
Takapiru sai 8 pistettä, Koivukuja 7 ja Siimahäntä 6, joten neljännestä paikasta oli tiukka vääntö, Tuominen kertoo.