Tartuntamäärät ovat yhä isoja

0

Korona-pandemian alussa tartuntamääriä julkaistiin paikkakunnittain päivittäin. Tällä hetkellä THL raportoi tartuntalukuja kerran viikossa.

Somerolle koronatilastot näyttävät yhteensä noin 1 500 tartuntaa. Joulukuun ensimmäisenä päivänä ilmoitettiin 12 ja 8. päivä 25 uutta tartuntaa.

Luvuissa on kuitenkin huomioitava, että todettujen tartuntojen määrä ei anna realistista kuvaa sairastuneiden määrästä, sillä ei ole tietoa siitä, kuinka moni kotitestistä positiivisen tuloksen saaneista hakeutuu viralliseen, tilastoissa näkyvään testiin.

Somero neuvoo kotisivuillaan, että terveydenhuoltoon ei tarvitse ottaa yhteyttä eikä hakeutua testiin, jos oireet ovat lieviä ja yleistila hyvä. Useilla työpaikoilla sen sijaan ohjataan hakeutumaan viralliseen testiin, jotta työnantaja voi hakea tartuntatautipäivärahaa.

Someron kaupunki muistuttaa kuitenkin, että kaikkia positiivisen kotitestin tehneitä suositellaan vahvasti välttämään kontakteja vapaaehtoisesti muihin kuin samassa taloudessa asuviin vähintään 5 vuorokauden ajan, ja tarvittaessa pidempään, kunnes on ollut oireeton 2 vuorokauden ajan.