Uhkailut pois

0
Somerniemellä kesätori on yksi suuria vetonauloja. Kuva Manu Kärki.

Someron Perussuomalaisten valtuustoryhmä luovutti valtuustoaloitteen, joka oli suunnattu somerniemeläisten etujen puolustamiseksi.

Ryhmä kertoi, kuinka Somerniemi-Seuran kylätoimikunta on aktiivisesti kokoontunut ja esittänyt toivetta kaupungin kanssa Somernmiemen kehittämistarpeiden osalta.

Tavoitteekseen seura on kirjannut muun muassa alueen vetovoiman edistämisen, asukasmäärän kasvattamisen, tonttikaupan edistämisen nettiin sekä vapaa-ajan asuntojen osalta selkeän lupaohjeistuksen sekä ohjeistuksen käyttötarkoituksen muutokseen.

Huolenaiheiksi Somerniemellä koetaan jatkuva uhkailu koulun ja päiväkodin lopettamisilla, ryhmä muistutti. Uhkailu on aiheuttanut estettä perheiden muuttamiselle alueelle. Työssäkäyntialue on vahvasti pääkaupunkiseutu, joten palvelujen karkaaminen ei tulisi olemaan vaikutukseltaan positiivinen.

Perussuomalaisten valtuustoryhmä esittää, että kaupunki vastaisi Somerniemi-Seuran kylätoimikunnan yhteydenottoon ja lähtisi yhdessä kartuttamaan heidän tavoitteitaan ja huolenaiheitaan yhteisen pöydän ääressä.