Uusi Tervaskanto odottaa ”kulman takana”

0
Uuden palvelutalon julkisivu avautuu etelän suuntaan, poispäin Turuntiestä. Eteläsivun materiaaliksi on kaavailtu sementtikuitulevyä, joka antaa kontrastia rakennuksen muiden osien tiiliverhoukselle .

Tulevalta vuodelta vt. tekninen johtaja Markus Älli odottaa hyvää, kunhan tekniseen toimeen vielä saadaan lisää työntekijöitä. Tarvitaan uusi tekninen johtaja, vastaava mestari ja maanrakennustöiden johtaja.

– Eli vähän on niin kuin tulisi samaan bändiin kolme jäsentä lisää, Älli naurahtaa lisäkäsiä odotellen.

Ensi vuoden iso työmaa, Tervaskannon rakentaminen odottaa jo melkein ”kulman takana”, joten lisä tulee akuuttiin tarpeeseen.

Uuden palvelutalo Tervaskannon tontti odottaa valmiina ja on vielä tyhjillään. Kevyen liikenteen väylä, joka aiemmin kulki tontin keskeltä, on siirretty sivuun. Kaukolämpöputket siirtyivät samassa rytäkässä uuden rakennuksen tieltä viime syksyn aikana.

Käytävän mitta 100 metriä


Aloituksen aika on lähellä, mutta tarkka ajoitus vielä puuttuu.

– Vastausta rakennustöiden alkamisesta ei ole ihan vielä lukittu, mutta toiveena on, että se olisi maaliskuun lopussa. Silloin päästäisiin kiinni parhaaseen rakentamisaikaan ja hyödynnettyä täysimääräisesti tuleva kesä, Markus Älli toivoo.

Urakkasopimuksia ei ole vielä allekirjoitettu. Se on tiedossa, että työmaasta tulee iso.

– Tuossa seinällä on suunnitelmat nähtävillä. Tuon talon pitkittäiskäytävää kun aikanaan kävelee, niin se on mittana hyvin lähellä sataa metriä, vaikka rakennus paperilla näyttääkin hyvin sirolta, Älli nyökkää kaupungintalon neuvotteluhuone Edelissä.

Talosta tulee monelta osin Katajakodin kaltainen. Siinäkin on neljä osastoa ja 62 paikkaa. Molemmissa on tiiliverhoilu, vaikka ulkonäkö ja -muoto muutoin on erilainen.

Turuntien suuntaisesti oleva, kaarenmuotoisen rakennuksen ulkokehä Terveyskeskuksen naapuritontilla tehdään tiilistä paikalla muurattuna. Sisäpihan puoli tulee olemaan levyrakenteista. Erot ovat silti vähäisiä.

– Molemmat materiaalit ovat hyvin kestäviä ja huoltovapaita. Julkisissa kohteissa tiili on hyvä materiaali, Älli arvioi.