Vielä ehtii…

0

Huomenna keskiviikkona 21.12. on viimeinen hetki postittaa joulutervehdykset, jotta ne ehtivät ajoissa perille. Postista muistutetaan, että kortit tulee jättää kirjelaatikkojen ja postien jättöpisteiden tyhjennysaikataulujen mukaan.
Myös paketit tulee jättää Postiin huomispäivän aikana.
Joulupostitusten yhteydessä kannattaa tarkistaa, että paketeissa ja korteissa on oikeat osoitetiedot. Joulutervehdykseen kirjoitetaan vastaanottajan etu- ja sukunimi, katuosoite, talon numero, rapun ja asunnon numero sekä postinumero ja postitoimipaikka.
Pakettiin pitää tässä vaiheessa lisätä myös vastaanottajan puhelinnumero, koska vastaanottaja ei enää ennen joulua ehdi saada paperista saapumisilmoitusta.
Koska paketteja on nyt liikkeellä runsaasti, Postista muistutetaan, että saapuva paketti kannattaa noutaa nopeasti, sillä tällöin tilaa vapautuu muille joulun paketeille.
Tilastot kertovat, että vuonna 2008 Suomessa lähetettiin 54 miljoonaa joulukorttia ja siitä parin vuoden päästä 29 miljoonaa. Viime vuonna postitettiin 16 miljoonaa joulukorttia. Postitetun kortin suosio laskee vuosi vuodelta, mutta monen mielestä sen on edelleen se ainoa ja oikea tapa muistaa läheisiä.