Alavireinen pohjoisen turnee

0
Kaksi maalia viimeistellyt Oskari Hietanen (keskellä) palkittiin Kemissä SoVon parhaana pelaajana.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsalin kevätkausi liigassa käynnistyi kahden ottelun Pohjois-Suomen kierroksella. Sekä FC Kemi että Tornion Palloveikot jättivät somerolaisvieraansa ilman pistesaalista.
Loppiaisperjantaina SoVo piipahti liigan kärkiryhmiin lukeutuvan FC Kemin kotisalissa. Joukkueet järjestivät värikkään maali-ilottelun, jonka päätteeksi tulostaululla loistivat kotijoukkueen 10–7 (3–5) voittolukemat.
– Voitto oli meille tarjolla, mutta ei kelvannut. Toisella jaksolla teimme muutaman sellaisen kardinaalimunauksen, jotka käänsivät pelin kotivoitoksi, SoVon pelivalmentajana toiminut manageri Jarkko Ihalainen harmitteli.
SoVo hukkasi toisen jakson alussa kahden maalin johtonsa, mutta nousi kuitenkin vielä 6–5 johtoon vajaat kymmenen minuuttia ennen loppua.
– Muutamilla pelaajillamme maalinteko on niin verissä, että maaleja haetaan aina vain lisää, eikä malteta pelata varmistellen alaspäin, Ihalainen taustoitti vähän turhankin vahvasti hyökkäyspeliin keskittyneiden suojattiensa jäämistä loppuhetkillä isäntiensä jyrän alle.

Mustafa jälleen pelikieltoon

Kahden kierroksen pelikiellosta Kemin otteluun vapautunut SoVon maalivahti Nevzat Mustafa ehti olla kentällä nelisentoista minuuttia, kunnes pukuhuone kutsui: Mustafalle tuomittiin jälleen suora ulosajo vastapuolen pelaajan torppaamisesta läpiajotilanteessa.
– Ehkä tuomio oli ihan aiheellinen, vaikka joskus vastaavista tilanteista selviää jopa ilman rangaistusta, kuten saman pelin aikana tuli nähtyä kentän toisessa päässä, Ihalainen kommentoi luottovahtinsa uuteen pelikieltoon johtanutta tilannetta.
SoVon tolppien väliin asteli lopputurneen ajaksi Niko Rikkilä, joka täytti tonttinsa moitteitta; maalivahtipeliin etelän miehet eivät kiertueellaan kaatuneet.
Mustafan ohella seuraavan päivän peliä lähti katsomon puolelta seuraamaan SoVon ja koko liigan tehopisteykkönen Arber Istrefi . Hän hankki täysin turhan hyökkäyspään varoituksen häirittyään vastustajan maalivahdin pelinavausta. Varoitus oli Istrefille kauden neljäs, josta seurauksena oli yhden ottelun pelikielto.

”Joukkue oli kuin lammaslauma!”

Lauantaina SoVo kohtasi naapurikaupunki Torniossa sikäläisen Palloveikot. Vastus oli selkeästi edellispäiväistä vaatimattomampi, mutta niin oli somerolaisjoukkueen peliesityskin. Niinpä ToPV kirjautti tililleen kolme sarjapistettä sangen helposti irronneella 4–1 (1–1) voitolla.
– En tiedä, mihin lauantain pelissä näkynyt taisteluilme joukkueeltamme hävisi. Valmistautuminen sujui aivan suunnitelmien mukaan ja kaiken piti olla kunnossa, mutta Torniossa nähtiin silti kauden tähän mennessä ylivoimaisesti heikoin somerolaisesitys, pelivalmentajana jälleen toiminut Ihalainen puuskahti loppuvihellyksen jälkeen.
– Tämä oli meiltä sellaista virkamiesmäistä läpsyttelyä alusta loppuun. Joukkue oli kentällä kuin lammaslauma! äärimmäisen pettynyt Ihalainen jatkoi.
SoVon likimain ainoa tähtihetki Tornion pelissä oli avausjaksolla kauniin tuloksen tuottanut ylivoimahyökkäys: Pelaajavalmentaja Valdrin Seferi pelasi näppärän kuvion Blend Dorocin kanssa ja viime mainittu viimeisteli vierasjoukkueen ainoaksi jääneen osuman.
Pohjoisen peleistä Ihalainen antoi ”puhtaat paperit” vain maalivahti Rikkilälle ja yritteliäisyytensä säilyttäneelle Pyry-Ville Korhoselle . Myös Doroci ja Antti Korhonen suoriutuivat omista peliosuuksistaan kohtuullisesti.

”Tästä suunta on vain ylöspäin”

Jo Kemissä SoVolle avautuivat oivalliset voitto- tai ainakin pistesaumat, mutta tuolloin kova vastustaja nousi takaa rinnalle ja voittoon. Torniossa kotijoukkueen ei sen sijaan tarvinnut esittää vähäisiäkään ihmeitä vaisun vieraansa kellistämiseksi.
– Itse me voittomahdollisuudet töhrimme molemmissa peleissä. Kun tällaisista peleistä ei pystytä pisteitä ottamaan, niin sitten ollaan sarjataulukossa niillä sijoilla minne kuulummekin, Ihalainen totesi.
Myönteisenä seikkana mahalaskun jälkeen SoVo-manageri piti vain sitä, että ”pohjamudat on nyt kosketeltu”.
– Tästä suunta ei voi olla kuin ylöspäin. Tulevana lauantaina vastus (Kampuksen Dynamo) on Somerolla varmasti kova, mutta toivottavasti kentällä nähdään silloin loppuun asti täysillä taisteleva SoVo.

Futsal-Liigan sarjatilanne:
KaDy 13 9 3 0 1 57-34 33
FC Kemi 13 10 0 1 2 67-35 31
Akaa F. 12 9 0 3 0 57-27 30
GFT 13 8 1 1 3 49-29 27
Vieska F. 13 8 0 0 5 56-36 24
ToPV 13 6 1 1 5 46-56 21
Mad Max 12 4 3 0 5 34-39 18
SoVo F. 13 5 0 1 7 59-63 16
______________________________

Riemu 12 1 2 2 7 40-59 9
TPK 13 2 0 2 9 38-66 8
————————————–
AU 12 1 1 1 9 22-51 6
_____________________________

FC Kiisto 13 0 2 1 10 29-59 5

SoVo tehosaldot/2 ottelua

Arber Istrefi 0+3=3 (+6/-10=-4)
Blend Doroci 2+0=2 (+3/-4=-1)
Oskari Hietanen 2+0=2 (+5/-11=-6)
Antti Korhonen 1+1=2 (+5/-3=+2)
Pyry-Ville Korhonen 1+0=1 (+1/-2=-1)
Gezim Voca 1+0=1 (+3/-13=-10)
Valdrin Seferi 0+1=1 (+1/-2=-1)
Guri Qerimi 0+1=1 (+6/-4=+2)
Valmir Seferi (+2/-10=-8)

Maalivahdit: Niko Rikkilä; peliaika 61.13 (+5/-9), Nevzat Mustafa; 14.15 (+3/-2)

Ulosajo: Mustafa (kauden 2.); varoitukset: Istrefi (kauden 4.), Voca (3.), Valdrin Seferi (2.), Qerimi (1.)