Keilafinaali lähestyy

0
Someron Keilaajien Timo Toivonen on jo käytännössä varmistanut paikkansa tammikuun alkupuolen somerolaiseen keilafinaaliin.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron kSomeron keilahallissa marraskuun alkupuolelta lähtien käynnissä olleen OP-Lounaismaa -keilakilpailun alkukarsinnat lähestyvät päätöstään. Kisan finaalitapahtuma käydään loppiaisen jälkeisenä lauantaina, tammikuun 7. päivänä.

Kilpailusuorituksia on tähän mennessä nähty 73 heittäjältä. Loppukilpailuun kelpuutetaan alkukierrosten kaksitoista parasta ja jo nyt muutama keilaaja voi olla käytännössä varma finaalipaikastaan.

Edellisen valtakunnallisen erikoiskilpailun Somerolla voittanut ja täällä yleensäkin hyvin menestynyt Turun Palloseuran Samu Valaranta on tuloslistan kärjessä kuuden heittosarjan yhteispistemäärällä 1505, joka on myös niin sanottu ”puhdas” tulos, ilman tasoitushyvityksiä.

Someron Keilaajien Timo Toivonen on myös etenemässä loppukilpailuun. Hän pitää hallussaan karsinnan kakkossijaa pistein 1481 (nettopisteet 1397). Jo pitkään Someron ykköskeilaajan tittelistä kiinni pitänyt Immo Pulkkinen (1417/1291) on listalla viidentenä ja melko tukevasti kiinni loppukilpailupaikassa.

Muista SomKe:n edustajista ennen viimeisiä karsintakierroksia kahdentoista parhaan listalle mahtuvat myös Tero Mäkilä (1392/1302) ja Mika Pieniniemi (1380/1260).

Parilo jatkaa ysipallokärkenä


Forssalainen Samu Parilo on jatkanut vakuuttavaa alkukauden tahtiaan keilahallin biljardipöydillä pelattavassa pool-biljardin ysipallon Someron ranking-mestaruussarjassa.

Syyskauden viimeisen osakilpailun loppuottelussa Parilo kukisti somerolaisen Esko Vatasen , jolle turnaus oli kuluvan pelikauden ensimmäinen ja tuotti heti komean 12 pisteen potin.

Avauskisan nelossijan jälkeen Parilo on voittanut neljä viimeisintä turnausta ja johtaa sarjaa kokonaispistemäärällä 67. Somerolainen Janne Lindroos on kakkosena 33 pisteellä ja somerolais-paimiolainen Jani Lehto kolmossijalla 29 pisteellä.

Myös ranking-sarjan kaksinkertainen voittaja, forssalainen Toni Pajuniemi , liittyi mukaan tämän kauden sarjaan vasta tuoreimmassa tapahtumassa, kuitaten kolmannesta sijasta tililleen yhdeksän pistettä.

Kauden 2022–23 ysipallosarjasta on takana viisi osakilpailua ja kevätkierroksella niitä pelataan tihentyvällä tahdilla vielä yhdeksän, ennen kuin kahdeksan parasta pisteiden kerääjää on seulottu toukokuun 20. päivän kausifinaaliin.