Kesätyöpaikkojen haku kuumimmillaan

0

Kesätyöpaikkojen haku on kuumimmillaan tammi–helmikuussa. Esimerkiksi duunitori.fi -sivuston datasta selviää, että työnhaku on ennätyksellisessä vauhdissa juuri nyt. Työnhakumäärässä ollaan 27 prosenttia edellä viime vuotta.
Vuoden suosituin työnhakupäivä osuu tammikuun loppuun tai helmikuun alkuun. Helmikuun alkuun, 9. päivään, osuvat myös Someron Duunitreffit, joissa nuoret työnhakijat ja kesätyöpaikkojen tarjoajat kohtaavat. Viime vuonna mukana oli kymmenen yritystä.
Rekrytoijien kannattaakin olla liikkeellä nyt, kun työnhakijat ovat aktiivisimmillaan, ja toisaalta hakijoiden olla nyt hereillä, kun työpaikkoja on auki eniten.
Työnhaussa on tärkeää auttaa rekrytoijaa ymmärtämään, millaista osaamista hakijalla on. Kannattaa kertoa, mikä juuri tässä työssä herätti kiinnostuksen. Motivaatiotaan voi perustella konkreettisten esimerkkien kautta. Jos sanoo olevansa yhteistyötaitoinen, voi kertoa vaikka harrastuksesta, jossa on päässyt osoittamaan tätä taitoa. Tai myyntihenkisyyttä voi konkretisoida kertomalla tuloksista, joita on saanut aikaan aiemmissa töissä tai harrastuksissa.