Koiraharrastajille sata neliötä sisätilaa

0
Maija Katainen ja Mikko Sirén testasivat harrastustiloja puolivuotiaan Nupun kanssa.

Palman teollisuusalueelle avataan helmikuun aikana sadan neliön koiraharrastustilat, M&M Treenitila Somero.
Somerolaiset Maija Katainen ja Mikko Sirén vuokrasivat Somerikkunalta hallitilan yritykselleen. Tyhjillään olleessa kiinteistössä toimi aiemmin Someron Lanka.
– Harrastukseen sopivat lattiamatot on nyt asennettu, mutta jotain pieniä yksityiskohtia on vielä tekemättä. Esimerkiksi peilit pitää laittaa seinään, Sirén kertoo.
Treenitilan yhteydessä on myös iso keittiö sekä juuri rakennettu sisävessa.
Kaksikko on jo pitkään kaivannut Somerolle sisätilaa koirien koulutukseen erityisesti talvikausiksi. Eli idea lähti omasta tarpeesta.
Someron Seudun Koiraharrastajat vuokrasi jokunen vuosi sitten hevosharrastekeskuksesta maneesitilaa koiraharrastuskäyttöön, mutta varsinaista koirahallia ei Somerolla ole aikaisemmin ollut.
Lähimmät koirahallit löytävät Forssasta ja Salosta, jonne etsitään parhaillaan uutta yrittäjää.

Maija Katainen testasi harrastustiloja puolivuotiaan Nupun kanssa.

Pariskunnalla on kaksi bokseria ja puolivuotias belgianpaimenkoira tervueren, jonka kanssa Maija Katainen harrastaa tosissaan ja koulutustavoitteet ovat korkealla.
Sirén kasvattaa boksereita (Bad Gravels bokserit) ja opiskelee parhaillaan ohjaajaksi Suomen Bokseriyhdistyksen Turun alaosaston koulutusohjaajakurssilla. Hän toimii myös yhdistyksen sihteerinä.
– Ajatuksena on järjestää koirahallissamme myös kursseja, joita voin itse ohjata, mutta haluamme ottaa myös ulkopuolisia ohjaajia niitä vetämään, Sirén kertoo.
Kurssille mahtuu kerrallaan neljästä viiteen koirakkoa.
Lisäksi pariskunnan harrastuskirjoon kuuluvat suojelun alkeet.
Sirén kertoo tulevien harrastustilojen olevan sen verran rajalliset, että niissä onnistuu parhaiten Toko, Rally-Toko, Nosework sekä yksittäisten agilityesteiden harjoittelu.
– Olemme hankkineet pari hyppyestettä ja putken, mutta virallisia ratoja tilaan ei mahdu, Katainen selvittää.
Tiloja tullaan vuokraamaan omatoimitreeneihin.
– Ajanvarauksen ja maksun voi tehdä netissä. Paluupostina saa koodin, jolla ulko-oven lukko avautuu.
Kesällä on mahdollista mennä myös ulos treenaamaan tai pitämään kursseja, sillä hallin viereen on mahdollista tehdä ulkokenttä.