Kovavireinen KaDy SoVon liigavieraaksi

0
SoVon maalivahdilta (kuvassa Niko Rikkilä) vaadittaneen huomenna paljon venymisiä, mikäli kotijoukkue havittelee pistelisäystä kovalta kärki-KaDylta.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Miesten Futsal-Liiga jatkuu lauantaina Somerolla kahden perinteikkään liigaseuran, Someron Voima Futsalin ja jyväskyläläisen Kampuksen Dynamon kohtaamisella.

Hallitseva liigamestari KaDy saapuu Somerolle viiden kierroksen voittoputkessa. Se on hiljattain nujertanut monta kärkipään vastustajaa ennen kaikkea betonisen puolustus- ja maalivahtipelinsä siivittämänä. Viidessä viime pelissä keskisuomalaisten oma verkko on heilahtanut vain yhdeksän kertaa ja KaDy on ottanut haltuunsa tutun paikan sarjataulukon kärjestä.

SoVo on kärsinyt kaksi peräkkäistä tappiota ja neljältä tuoreimmalta kierrokselta tilille on kertynyt vain yhden voittopelin kolme pistettä.

Viime viikon Pohjois-Suomen kiertueella somerolaisjoukkue hävisi FC Kemille ja Tornion Palloveikoille yhteismaalein 8–14. Suojattiensa esitykseen, varsinkin jälkimmäisessä ToPV-pelissä, suivaantunut SoVo-manageri Jarkko Ihalainen viestitti, että ”samanlaista esitystä ei enää tulla hyväksymään” ja ounasteli myös muutoksia KaDy-pelin kokoonpanoon.

Pelikuntoiset miehet kartoitetaan tarkemmin loppuviikon harjoituksissa, mutta ainakin yksi uusi tulokas on jo valmiina pääsarjan tulikasteeseensa. Espoossa asuva ja Suomen kansalaisuuden omaava Muslim Markhiyev , 22, on harjoitellut jonkin aikaa SoVon mukana ja lienee terveenä pysyessään somerolaisjoukkueen vahvuudessa lauantaina.

Myös liigan tehotilaston kärkinimi Arber Istrefi pääsee taas yhden kierroksen mittaisen pelikiellon jälkeen mukaan tositoimiin. Sen sijaan kauden toista pelikieltoaan kärsivä maalivahti Nevzat Mustafa jatkaa katsomokomennuksella ja SoVon tolppien välissä nähdään joko viime kierroksilla hyviä otteita esittänyt Niko Rikkilä tai Mustafan vahti-veljeksistä nuorempi, Besart .