Kulttuuriyhdistyksille 15 000 euron avustukset

0
Pitkäjärven taide ja kulttuurin viime kesän näyttelyyn taidetta laittoivat esille somerolaiset taiteilijat.

Kulttuuriavustuksilla järjestetään näyttelyjä, konsertteja ja tapahtumia Somerolla

Sivistyslautakunnalle on budjetoitu 15 000 euroa kulttuuriavustuksiin vuodelle 2023. Kahdeksan järjestöä haki avustusta.

Kohdeavustuksista suurin myönnettiin tänä vuonna täysiä kymmeniä täyttävälle Somero-Seuralle. Se käyttää 6300 euron avustusta seuran 70-vuotisjuhlaan, Torppamuseon 200-vuotisjuhliin ja kesätyöntekijöiden palkkaukseen. Rahaa kuuluu myös Torppamuseon hälytys- ja kulunvalvontaan, Someron Joulu -lehden tekoon, Harjun kivinavetan ympäristön siistimiseen, bussiretkeen Kuninkaankiville ja muihin tapahtumiin, kuten koululaisten museopäiviin ja Torpan Joulu -näyttelyyn.

Someron Tupanäyttämö saa 3000 euroa ohjaajan palkkakuluihin kesäteatteriesitykseen. Tupanäyttämön suven näytelmä Havuharjulla on Ja Jumala loi naisen .

Pitkäjärven taide ja kulttuuri järjestää kesällä näyttelyn tutussa paikassa kivimeijerillä Turuntien varressa. Yhdistys saa 2500 euroa näyttelyn ja kurssien järjestämiseen.

Lautakunta myönsi 1000 euroa Somerniemen Musiikki- ja Teatteriyhdistykselle jäsenistön erilaisiin esiintymis-, ilmaisu- ja laulukoulutuksiin sekä ammattilaisteatterivierailuihin.

Metka Kööri ja Someron Naiskuoro saivat kumpikin 500 euroa. Metka Kööri järjestää Somerolla konsertteja ja yhteislaulutilaisuuksia. Avustusta käytetään markkinointiin, teosto-maksuihin, opetukseen, säestykseen, kuoronjohtoon, sovitusten hankintaan ja jäsenistön koulutukseen.

Someron Naiskuoron 500 euroa kuluu laululeiriin ja syksyn konserttien järjestelyihin.

Someron Kamerakerho saa 400 euroa, jota se tarvitsee 25-vuotisjuhlanäyttelyyn ja juhlakirjaan.

Toiminta-avustuksina jaettiin 800 euroa. Metka Kööri, Pitkäjärven taide ja kulttuuri, Somerniemen Musiikki- ja Teatteriyhdistys, Someron Kamerakerho, Someron Naiskuoro, Someron Tupanäyttämö, Somero-Seura ja Retikka-Orkesteri saivat kukin 100 euron toiminta-avustuksen.

Kaupunki maksaa kohde-avustukset kuitteja vastaan. Toiminta-avustuksista on tehtävä tiliselvitys.