Leipuri Larvannon jälkipolvet juhlivat

0

Larvannon suvulla oli ainutlaatuinen tapaaminen, kun leipuri Olavi Larvannon lasten jälkeläiset kokoontuivat Somerolla lauantaina. Vuonna 1889 syntyneellä Olavi Larvannollalla oli 7 lasta ja 18 lastenlasta.

Suvun vanhin, Forssassa asuva Eine Koskinen, iloitsi kun sai melkein kaikki serkkunsa saman pöydän ääreen. Serkuksia olikin paikalla 14 ja lisäksi kahden jälkeläisiä, yhteensä osallistujia oli 80.

– Tutustuttiin toisiimme, kuultiin tarinoita ja hauskoja sattumuksia, kertoi juhlan organisoijana toiminut Einen tytär, Kata Koskinen.

– Kun sain kuulla, että tilaisuuteen on tulossa ihanan paljon väkeä, ja vielä tasaisesti eri vuosikymmeniltä, ajattelin että olisi hienoa saada saman ikäluokan pikkuserkut myös tutustumaan toisiinsa. Alun lyhyen esittelykierroksen jälkeen pelattiin ”bingoa”, jossa etsittiin samalla vuosikymmenellä syntyneitä. Näin syntyi luontevasti uudet pöytäseurueet, jossa riitti juttua monen moista.

– Tarinat vuosikymmenien takaa ovat parhaita, ja niiden kautta opimme niin suvustamme kuin eri aikakausista.

Tällä hetkellä Larvannon suvusta Someron seudulla asuu ainakin Närväsiä, Sanereita, Vaittisia ja Virtasia.

Juhlaväki oli saapunut tilaisuuteen ympäri Etelä-Suomea ja kaukaisin Oulusta.

Nuorimman ja vanhimman serkusten ikäero on 34 vuotta, ja paikalla olijoiden ikäero oli 92 vuotta. Erityisen hienoksi juhlan teki se, että osallistujia oli kaikilta vuosikymmeniltä tasaisesti.