Muovitarvike Kuisma lopettaa lelu- ja sisustustarvikemyymälänsä Salosta

0

Tuotantotiloja ollaan laajentamassa Somerolla

Somerolainen yritys Muovitarvike Kuisma Oy lopettaa lelujen ja sisustustarvikkeiden erikoisliikkeensä Salon keskustasta Linjurista.

Yrittäjä Tauno Kuisma sanoo syynä lopettamiseen olevan raha.

– Myynti on ollut laskeva, vuokrataso kasvava. Olemme pitkään etsineet Salosta sellaista myyntipaikkaa, jossa myynnin ja vuokran suhde olisi kohdallaan: asiakkaita riittää ja vuokra on edullinen. Kun on muutettu edullisempaan tilaan, niin asiakasvirrat eivät ole olleet parhaat mahdolliset. Kauppakeskus on hiljentynyt, kun Anttila ja muita liikkeitä on lopettanut. Toisaalta erikoisliikkeissä myynti on laskenut, kun nykyään myös netissä ja marketeissa myydään leluja ja kodintarvikkeita, kertoo Tauno Kuisma syitä toimipisteen päättymiseen.

Parhaillaan kaupassa Linjurissa on loppuunmyynti.

–  Se jatkuu niin kauan kuin tavaraa riittää, toteaa Kuisma.

Muovitarvike Kuisman Salon toinen myymälä Meriniityssä jatkaa. Siellä on sekä kodin että teollisuuden tuotteita ja hydrauliikkaa sekä pneumatiikkatuotteita.

Somerolla Joesuuntien ja Kassatien myymälät pyörivät entisellään.

Helsingintien varteen tehtaalle on tulossa laajennus. Nykyistä 2000 neliön tuotantotilaa laajennetaan 250 neliömetrillä.

– Se mahdollistaa, että voimme uusia konekantaa, selvittää Kuisma kuluvan vuoden projektia.

Tauno Kuisman isä, Heikki Kuisma perusti Someron muovitarvikkeen vuonna 1960. Tuolloin valikoimassa oli muun muassa muoviastioita, ämpäreitä ja pöytäliinoja. 1960-luvun loppupuolella valikoimaan lisättiin esimerkiksi kumilevyt ja kiilahihnat.

Hyttiverhoilut ja puusepäntyöt tulivat yritystoimintaan mukaan 1971. Tätä toimintaa varten perustettiin Somerolle oma yritys nimeltään: Kumi ja Puu Oy. Sen toiminta siirtyi Muovitarvike Kuisma Oy:lle vuoden 2003 alusta.

Vuosien saatossa mukaan on tullut hydrauliikka- ja pneumatiikkatuotteita.

Tuotantoon hankittiin ensimmäinen CNC-jyrsin muovilevyjen työstöön 2013. Seuraavana vuonna saatiin vesileikkuri vaahtomuovien ja kumien leikkaamiseen. 2018 hankittu CNC-veitsileikkuri helpotti erityisesti pienten kumitiivisteiden tekemistä ja 2019 ostettu CNC-jyrsin oli vanhaa suurempi ja monipuolisempi.

Yrityksen nimi on muuttunut muutamaan otteeseen. Nykyinen nimi, Muovitarvike Kuisma Oy otettiin käyttöön elokuussa 2002 yhtiömuodon vaihtuessa.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän