Oiva Työterveyden hoitoon kymmenien somerolaisyritysten työterveyshuolto

0
Oiva Työterveyden Someron vastaanotto sijaitsee Kylähammaslääkärin tiloissa Joensuuntien varressa.

Jos on vielä asiat hoitamatta, niin rohkeasti yhteyttä ottamaan

– Olemme tehneet kymmenien somerolaisyritysten kanssa sopimuksia työterveyshuollon hoitamisesta. Joukossa on monenkokoisia yrityksiä eri aloilta ja niissä on työntekijöitä yhdestä useampiin kymmeniin, kertoo Oiva Työterveyden työterveyshoitaja ja toimitusjohtaja Tiina Romu.

Hän laskee näiden yritysten työntekijämäärän olevan useamman sadan henkilön luokkaa.

– Hyvin on saatu yhteydenottoja, eli tarvetta täällä on. Näyttää siltä, että lääkäri ja työterveyshoitaja tulevat olemaan Somerolla jopa neljänä päivänä viikossa. Todellinen tarve ja määrä tarkentuu kevään aikana. Työfysioterapeuttikin ottaa vastaan Someron toimipisteessä, jatkaa Romu forssalaisyrityksestä, joka avasi viime vuoden elokuussa toimipisteen Somerolle Kylähammaslääkärin tiloihin.

Vastaanotolle pääsee vain ajanvarauksen kautta. Päivystysaikojakin on, mutta ne kulkevat kaikki ajanvarauksen kautta.

Vuodenvaihteessa soten astuttua voimaan kunnalta poistui velvollisuus järjestää alueensa yrityksille taho, josta saada lakisääteistä työterveyshuoltoa. Tahon osoittamisvastuu on nyt hyvinvointialueilla.

Someron kaupunki tiedotti muutoksesta yrittäjille hyvissä ajoin. Oiva Työterveyskin on viestitellyt yrityksille asiasta.

– Osa oli jo alkusyksystä liikkeellä. Heidän kanssaan saatiin neuvottelut hoidettua ennen sote-muutoksia ja siirrettyä asiakastietoja aiemmalta palveluntarjoajalta, kaupungilta, meille. Mutta on myös niitä, joilla asia on jäänyt jostain syystä huomaamatta. Nyt nämä kyselevät, että mitäs nyt tehdään, toteaa Tiina Romu.

Hän kehottaa yrittäjiä tarttumaan toimeen, sillä jostain työterveyshuolto on ostettava.

– Me olemme yksi vaihtoehto nyt kun täällä Somerolla olemme. Puhelin käteen ja rohkeasti vaan soittamaan. Ottakaa yhteyttä, niin sovitaan tapaaminen, saadaan prosessi alkuun ja aletaan hoitamaan asioita kuntoon.

Yrityksen tulee järjestää työntekijöilleen lakisääteiset työterveyspalvelut. Paikan ei tarvitse olla Somerolta, mutta pääosalle työntekijöille paikallinen ja liki oleva palvelu on vaivattomin käyttää.