P13-junioreilla räväkkä alku kotikaukalossa

0
Miska Leivo torjuntatoimissa SB:n maalilla.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

SB Someron P13-ikäluokan salibandyjoukkue pääsi ensimmäistä kertaa kuluvalla kaudella pelaamaan sarjapelit monitoimitalon kotikaukalossaan, kun alemman haastajasarjan jatkosarjassa pelattiin kolmas turnaus.
SB Somero esiintyi kotiareenalla edukseen, vaikka voitot jäivät päivän kahdessa ottelussa haaveiksi. Vastustajina olivat kuitenkin Länsirannikon alueen jatkosarjan kärkipään joukkueet, joille kummallekin somerolaiset tarjosivat tiukan vastuksen.
Aamupäivällä SB sai vastaansa lohkokärki Nousiaisten Ryhdin, joka oli syyskauden kotiturnauksessaan kukistanut somerolaiset maalein 7–2. Myös Somerolla Ryhti vei voiton, loppulukemien ollessa tällä kertaa 4–2 (1–2, 3–0, 0–0) vieraiden eduksi.

Ryhti terävämpi maalipaikoissa

SB Somero aloitti pelin vahvalla vyörytyksellä. Maalinteko oli kuitenkin SB:n pelissä pieni ongelmakohta läpi pelipäivän, eikä reikäpallo löytänyt alkuminuuteilla tietään Ryhdin maaliin hyvistäkään paikoista.
Yhdeksännellä peliminuutilla kotijoukkueen hallinta lopulta palkittiin, kun Akseli Luhtala ja Aatu Moisander punnertautuivat väkisin vierasmaalin edustalle ja viime mainittu tuuppasi pallon maaliviivan ylitse.
Vain 18 sekuntia myöhemmin SB siirtyi 2–0 johtoon, kun Elmeri Ruohosen tarkka, viuhuva kääntölaukaus sujahti nätisti Ryhti-maalin perukoille. Syötön tähän osumaan tarjoili Viljami Ruohonen.
Loppuerän aikana voimasuhteet tasoittuivat ja myös SB:n maalin suulla aloittanut Miska Leivo pääsi useaan otteeseen näyttämään torjuntataitojaan.
Keskimmäisessä erässä Ryhti näytti miksi se on ansainnut paikkansa lohkon kärjessä. Laukaukset lähtivät terävinä ja tarkkoina ja tuottivat myös tulosta tehokkaammin kuin somerolaisvastustajan yritykset. Ryhti naputteli kolmessa ja puolessa minuutissa kolme osumaa, karaten kahden maalin johtoasemaan.
Päätöserässä ei enää lisämaaleja nähty, joten Ryhti kuittasi tililleen kaksi lohkojohtoa vankistanutta sarjapistettä.

Luhtalan maalilla tasapelipiste

Iltapäivällä, pitkän tauon jälkeen, SB Somero otti mittaa lohkossa kolmantena olevasta Uudenkaupungin Nystars –yhdistelmästä. Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Nystarsin 8–6 voittoon, mutta kotikentällään somerolaiset venyivät 1–1 tasapeliin.
Nystars iski tiukan kamppailun avausmaalin toisessa erässä ja piti johtoa hallussaan aivan pelin loppuhetkille asti. Ajassa 44.53, eli seitsemän sekuntia ennen peliajan täyttymistä, Luhtala huudatti kotiyleisöä tasoitusmaalilla, johon syötön tarjoili Moisander.
Kauden aiemmissa turnauksissa SB:n P13-joukkue oli latonut maaleja yli viiden osuman keskiarvolla ottelua kohden, mutta kotikaukalossa tehot jäivät jostakin syystä vaatimattomammiksi.
Onneksi kuitenkin puolustuspeli pysyi melko hyvin uomissaan ja maalivahdin tehtävät puoliksi keskenään jakaneet Leivo sekä Jessica Laaksonen olivat erinomaisessa torjuntavireessä. Leivo torjui kohti tulleista 19 vedosta viisitoista ja Laaksonen 22 laukauksesta yhtä vaille kaikki.

Tehdyt ja päästetyt melkein tasan

Kolmen jatkosarjaturnauksen, eli kuuden pelatun ottelun jälkeen SB Somero on kahdeksan joukkueen lohkossa seitsemäntenä. Sarjapisteitä joukkue on kerännyt kolme ja sen maaliero on 27–29.
Syyskauden alkusarjassa somerolaisten maaliero (30–28) ei ollut olennaisesti parempi, mutta pisteitä se keräsi tuolloin kuudesta pelistä seitsemän ja ylsi seitsemän joukkueen sarjassa kakkossijalle.
Edellä mainittujen pelaajien lisäksi SB Someron joukkueessa olivat kotiturnauksessa mukana Aleksi Laine, Elias Pessinen, Leevi Uutela, Lauri Nokka, Ossi Pöri, Valtteri Kymäläinen, Eelis Tapio, Joona Kuisma, Risto Kaurala ja Kosti Liski. Joukkuetta valmentaa Santeri Luhtala ja joukkueenjohtajina toimivat Anna-Kaisa Kaurala sekä Johanna Luhtala.
Seuraavan kerran P13-ikäluokka turnaa helmikuun puolivälin paikkeilla Naantalissa.

P14-joukkue maalivireessä

Muutama näistä P13-joukkueen pelaajista oli mukana, kun SB Somero kävi hakemassa täyden pistepotin Turussa pelatusta P14-ikäluokan Länsirannikon alueen alemman haastajasarjan jatkolohko B:n turnauksesta.
SB:n P14:llä ei ollut Turussa tietoakaan maalinteon vaikeuksista, sillä joukkue mätti kahdessa pelaamassaan ottelussa hulppeat 19 osumaa. SB Somero kaatoi Paraisten IF:n lukemin 9-2 ja SBS Littoinen/Valkoisen 10-6.
Viljami Ruohonen kirjautti päivän tehosaldokseen lukemat 7 (maalia) + 2 (maalisyöttöä), eli yhdeksän tehopistettä. Hän sai tukea laajalta rintamalta, kun vähintään kolmen maalin tai neljän tehopinnan tilastolukuihin ylsivät myös Veikka Koski (4+2), Elemeri Ruohonen (2+3), Rene Mainio (2+2) ja Eemeli Nokka (3+0). Lisäksi SB:n pelaajista tehopisteille pääsivät Niklas Pyykkö (1+1), Valtteri Nivalinna (0+2), Niko Holm (0+2) ja maalivahti Lenni Heikkilä (0+1). Heikkilän ohella somerolaisten torjuntapelissä kunnostautui Juuso Lehto.
Jatkolohko B:ssä on mukana kuusi joukkuetta, joista SB Someron tavoin avausturnauksesta täydet neljä sarjapistettä poimi FBC Turku. Helmikuussa lohkon joukkueet turnaavat Nousiaisissa ja maaliskuun alussa ohjelmassa on SB:n kotiturnaus Somerolla.