Somero-osastolla hetkittäin jonoa

0
Someron palava kanto ”tatuoitiin” moneen käteen.

Helsingin Matkamessuille osallistui yli 900 yritystä 70 eri maasta. Tapahtumissa vieraili neljän päivän aikana yli 50 000 kävijää.
– Matkamessut näytti jälleen voimansa matkailuvuoden käynnistäjänä, kun toimiala ja ammattilaiset sekä suuri yleisö kokoontuivat Pohjois-Euroopan suurimmassa tapahtumassa. Upea tunnelma oli käsin kosketeltavissa – messulla tehtiin varauksia, inspiroiduttiin uusista kohteista ja erilaisista matkailutavoista, iloitsee Matkamessujen liiketoimintapäällikkö Noora Haatainen.
Myös Someron osasto kiinnosti.
– Osastopaikkamme oli aivan sattumalta erittäin hyvä, suoraan messuille sisään tullessa pääkäytävän varrella. Osastolle oli valittu taustaksi näyttävä kuva Häntälän notkoista ja tekstinä ”Luonnostaan yllättävä pieni paratiisi”. Osasto oli suunniteltu salolaisen Mainostoimisto Kuken toimesta ja ajateltu siten, että sovimme Hiidenlinna Park Resortin kanssa silmää miellyttävällä tavalla yhteiseen tilaan. Ratkaisu oli toimiva ja sai kiitosta. Someron näyttävä läsnäolo messuilla huomattiin, kertoo kaupungin viestintäasiantuntija Anuliina Frantti.
Mukana osastolla olivat myös Huvila Härkä, Kökkön Lomamökit, Hotelli Olla, Majatalo Myötätuuli, Hovimäki Camping leirintä- ja retkeilyalue, Someron Oppaat sekä Someron Kulttuurigalleria.
Osastolla oli jaossa esitteitä, karkkeja, kyniä ja heijastimia.
– Sen lisäksi messuja varten oli tilattu Häntälän notko -kuvallisia mikrokuituliinoja, jotka saivat paljon kehuja. Lapsivieraille oli tarjolla todellinen erikoisuus: tatuointipiste! Kaupungille hankittiin viime kesänä lapsia varten tapahtumissa jaettavaksi siirtokuvatatuointeja, joissa esiintyvät Someron logoteksti sekä palava kanto. Tatuoinnit olivat todellinen hitti etenkin messujen lapsivieraiden mutta myös aikuisempien kävijöiden keskuudessa. Näistä Somero jäi taatusti mieleen useammaksikin päiväksi.
– Someron osastolla oli mukava ja välitön tunnelma, kävijöitä riitti jopa jonoksi asti ja Visit Somero -tiimimme palveli heitä upeasti. Nauru raikasi ja kellekään ei jäänyt epäselväksi, että Somero on kokemisen arvoinen paikka!
Frantti arvioi, että osastolla jaettiin lähes 1000 kappaletta Someron uusia matkailuesitteitä.
– Esite lähti messuille mukaan uunituoreena suoraan Sälekarin painotalosta, joten tässä ovat rattaat pyörineet vinhasti myös messujärjestelyjen taustavoimissa. Hyvällä yhteistyöllä saimme tämän nopean lähdön messuille onnistumaan, josta lämmin kiitos yhteistyökumppaneille.
Ammattilaispäivänä liikkeellä oli paljon matkanjärjestäjiä ja matkailualan toimijoita.
– Kaikki olivat tyytyväisiä, että koronatauon jälkeen messut saatiin taas järjestettyä.
– Yleisöpäivät olivat antoisa kokemus – liikkeellä oli hyväntuulista väkeä suunnittelemassa ensi kesän retkiä. Lauantai oli yli 22 000 kävijällään aivan erityisen vilkas päivä.
– Someron sijainti Suomessa oli suurelta osin jututtamillemme ihmisille tuntematon, mutta meillä oli onneksi pakattu mukaan suuri kartta, josta yleisön oli helppo hahmottaa Someron sijainti aivan Ruuhka-Suomen keskellä.
– Toivon kovasti, että messuilla tekemämme promoamistyö näkyy ensi kesän matkailukaudella. Samalla toteutamme markkinointisuunnitelman mukaista pitemmän tähtäimen tavoitetta, joka on Someron brändin kirkastaminen ja tunnetuksi tekeminen.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän