SoPan B-tytöillä helppoa alapoolissa

0
Liberopelaaja Ella Kankaanpää ja Erica Syrjälä olivat mukana SoPan naisten voitokkaassa jatkosarjan kotiavauksessa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Pallon B-tyttöjuniorit joutuivat tuoreimmassa valtakunnallisen poolitason lentopalloturnauksessaan oudon tilanteen eteen: Tiukkoihin kamppailuihin tottunut joukkue sai vastaansa selvästi omaa tasoaan vaatimattomampia joukkueita.
Edellisen, kolmannen poolivaiheen turnauksen, SoPan B-nuoret joutuivat joukkueen terveystilanteen vuoksi jättämään väliin, jolloin sille kirjattiin turnauksesta luovutus. Seurauksena oli pudotus D-tasolta kahta porrasta alemmaksi F-pooliin, jonka neloslohkon turnaus pelattiin Vilppulassa.
SoPa nuiji Lempäälän Lempo-Volleyn 2–0 (25–10, 25–18), kotijoukkue Vilppulan Tähden 2–0 (25–13, 25–20) ja päätteeksi vielä Pirkkalan Pirkat 2–0 (25–13, 25–17).
– Kunhan käytiin pelailemassa pelit pois alta, SoPan B-tyttöjä luotsaava Janne Lehtonen kommentoi suurten tasoerojen turnausta.
Ykkössijan myötä SoPa nousi pykälän lähemmäksi sille tutumpia tasojaan, E-pooliin. Kangasalla helmikuun alussa pelattava turnaus on sikäli erikoinen, että mukana on somerolaisten lisäksi vain LP Kangasalan omia joukkueita (3).

Naisille pinnoja jatkosarjasta

Lentopallon naisten kakkossarjassa käynnistyivät uuden kalenterivuoden myötä jatkosarjat. SoPa on mukana neljän joukkueen muodostamassa ylemmän jatkosarjan viitoslohkossa.
Sarja käynnistyi somerolaisten osalta tiukalla vierasottelulla Vesilahden Visaa vastaan. Viiden erän kamppailun päätteeksi kotijoukkue pääsi juhlimaan 3–2 voittoa. Eräluvut olivat, kotijoukkue ensin mainittuna, 7–25, 25–18, 25–19, 23–25 ja 15–13.
SoPan pelaajista Saana Salmiselle kirjattiin Vesilahdella 20 ja Minttu Grönholmille 17 tehopistettä.
Toisella kierroksella SoPa sai Kiiruun koulun liikuntasaliin vieraakseen Oriveden lukion nimissä pelaavan Oriveden Ponnistuksen reservijoukkueen.
Avauserässä SoPa ei onnistunut pitämään lupaavaa alkujohtoaan loppuun saakka, vaan erä kääntyi 25–21 vierasvoitoksi. Kahdessa seuraavassa erässä (25–19 ja 25–23) kotijoukkueen ote kesti loppuun asti ja neljännessä erässä oli SoPan vuoro kiriä takamatkalta 25–22 pistevoittoon.
Lopputuloksena oli siis SoPan 3–1 voitto. Grönholm (13) ja Salminen (11) olivat tässäkin pelissä somerolaisjoukkueen tuloksekkaimmat pelaajat.
Tulevana sunnuntaina SoPa saa jatkosarjan avauspuolikkaan päättävässä kotiottelussa vieraakseen Euran Raikun. SoPa lähtee tuohon peliin lohkokakkosena, kun taas Raiku tavoittelee Somerolla sarjan ensimmäistä erävoittoaan.

SoPa ja Sauvo tasatahdissa

Myös Lounais-Suomen alueellista kolmossarjaa pelaavalle SoPan naisjoukkueelle vuoden aloitus oli voitokas. SoPa kohtasi kotisalissaan Sauvon Urheilijat ja otti maistuvan hyvityksen syyskierroksen Sauvon tappiolleen.
Somerolla joukkueiden välinen yhteenotto päättyi kotijoukkueen selkeään 3–0 (25–11, 25–13, 25–23) voittoon. Pelaajavalmentaja Janita Rietz takoi voittajien plakkariin neljätoista ja Krista Valtonen kolmetoista pistettä.
Ennen lohko 2:n alkusarjan kahta viimeisteä kierrosta Sauvo ja SoPa kamppailevat sijoilla kolme ja neljä viimeisistä ylemmän jatkosarjan paikoista aivan tasatahtiin. Molemmilla on tilillään 22 sarjapistettä ja myös eräsuhteissa (28-19) joukkueilla on tasasaldot.
SoPan osalta alkusarja päättyy ensi tiistaina Kiiruun koulun liikuntasalissa pelattavaan kotiotteluun Sastamalan FC-57:tä vastaan.