SoPan junioreilta lupaavat jatkosarja-avaukset

0
Maalin ja syöttöpisteen tehot saalistanut Sebastien Galuszka käynnisti SoPan loppukirin Turun Palloseuraa vastaan.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Pallon Junioreiden alle 15-vuotiaiden jääkiekkojoukkue pelasi syyskauden kovatasoisessa Länsirannikon alueen kahden a:n (AA) sarjassa, jossa tappiot ja takaiskumaalit tulivat turhankin tutuiksi.
Juuri käynnistyneellä kevätkaudella SoPan U15-joukkue pääsi omaan taitotasoonsa nähden huomattavasti mielekkäämpään peliympäristöön, alueen A-sarjaan. Jo lohko 6:n jatkosarjan avauspeli Somerolla antoi viitteitä siitä, että keväästä tulee tämän ikäryhmän somerolaisjoukkueelle huomattavasti syksyä valoisampi.
SoPa sai ensimmäiseksi vieraakseen Turun Palloseuran Akatemia -joukkueen, jolle se hävisi syyskierroksella kahdesti, yhteismaalien ollessa 2–21.
Lauantainakin alku sujui vielä hienokseltaan turkulaistahdissa, mutta loppua kohden SoPa nousi mukaan pistetaisteluun. Tiukaksi kehkeytynyt kamppailu päättyi somerolaisten kovasta loppurynnistyksestä huolimatta TPS/Akatemian 5–4 (2–0, 0–0, 3–4) voittoon.

Hurja kiri jäi maalin vajaaksi

Turkulaiset ehtivät päätöserässä livahtamaan 5–0 johtoon. Sebastien Galuszka avasi SoPan maalitilin kaksi ja puoli minuuttia ennen loppua ja sitten turkulaisvieraat olivat ahdingossa. Otto Helenius, Hugo Ahlfors ja Samuli Lehtonen jatkoivat kotijoukkueen maali-ilottelua, niin että 21 sekuntia ennen päätössummeria SoPa oli jo maalin päässä vieraistaan.
Loppusekunneilla SoPa haki vielä tasoitusta vaihtamalla maalivahdin kenttäpelaajaan, mutta päivän kaikki osumat oli siinä vaiheessa jo nähty.
Tappiosta huolimatta SoPan esitys oli kokonaisuudessaan jatkoa ajatellen rohkaiseva. Kauden ensimmäinen sarjapiste ja ensimmäinen voitto ovat taas piirun verran lähempänä.
Galuszka sai tililleen myös maalisyötön ja syöttöpinnalla jatkosarjan avasivat hänen ohellaan Tuukka Salo, Tatu Luukkonen ja Veikka Heinonen. Veera Kontio venyi somerolaismaalilla lähes neljäänkymmeneen torjuntaan.

Nuoremmille vierasvoitto

Hyvää kevätkautta enteilee jatkosarjan avaus myös SoPa/Mustalle alle 13-vuotiaiden A-sarjassa. Se haki sunnuntaina 5–3 (1–0, 4–1, 0–2) vierasvoiton Turusta, TuTon Akatemia -joukkueen kotijäältä.
Jatkosarjan avausosuman somerolaisille viimeisteli Matias Kupi Akseli Luhtalan syötöstä. Toisessa erässä Kupi täräytti kaksi maalia lisää, eli hattutempun täyteen. Aku Kakko ja Joonas Nieminen lisäsivät maaleillaan vierasjohdon 5–1:een vielä ennen keskimmäisen erän päättymistä.
Maaliensa lisäksi Kupi keräsi Turun pelistä yhden syöttöpisteen, kuten myös Kakko ja Miro Anttila . Somerolaisista maalivahtisisaruksista U13-sarjan pelissä voiton pohjusti 25 torjunnallaan Peppi Kontio.