SoVolla kova alkuhuuma KaDya vastaan

0
Neljätoista tehopinnaa! Futsal-Liigan pörssikärki Arber Istrefi hääräili SoVon eri joukkueissa kahtena peräkkäisenä pelipäivänä, saalistaen yhteensä neljätoista tehopistettä.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Alkupelin upeat onnistumiset tuottivat Someron Voima Futsalille vain hetkellisen ilon monitoimitalossa pelatussa liigaottelussa jyväskyläläistä Kampuksen Dynamoa vastaan.
Kotijoukkue värkkäsi kaksi komeaa maalia heti ensimmäisessä vaihdossa, siirtyen 38 sekunnissa 2–0 johtoon. Molemmat osumat laukoi Gezim Voca Arber Istrefin tarjoiluista.
Hallitseva Suomen mestari KaDy ei shokkialusta hätkähtänyt, vaan asetteli oman pelinsä oikeisiin uomiin ja porhalsi lopulta selvään 11–5 (4–2) voittoon.

”Turpakäräjät sekoittivat”

– Pelihän lähti meiltä tosi hyvin käyntiin, mutta aika nopeasti se myös karkasi hallinnastamme. Pelaajat kai olettivat, että lisämaaleja syntyy yhtä helposti jatkossakin ja tarkkuus unohtui, lauantaina pelkästään valmennustehtäviin keskittynyt ja pelihommat muille jättänyt SoVo-luotsi Valdrin Seferi harmitteli unelma-aloituksen hukkaamista.
Seferi ei myöskään katsellut hyvällä, kuinka muutamien sovolaisten ”käämit” alkoivat kuumentua heti pienten vastoinkäymisten osuessa kohdalle.
– Toistuvat turpakäräjät sekoittivat peliämme entisestään. Olkoot erotuomareiden tulkinnat millaisia tahansa, huomion ei pitäisi liikaa kiinnittyä tällaisiin meistä itsestämme riippumattomiin asioihin, valmentaja viittasi muutamista kyseenalaisista tuomioista aiheutuneisiin turhautumisen puuskiin.
SoVolle tuomittiin viides kumulatiivinen rike jo vajaan kolmentoista minuutin pelin jälkeen ja ajassa 17.34, kuudennen rikkeen myötä, KaDy pääsi yrittämään maalintekoa kymmenen metrin rangaistuspisteeltä.
Iltapäivän tehotykki, KaDyn Tero Intala (4+0), laukoi ”rankkarin” maalin perukoille, nostaen vierasjoukkueen ensimmäisen kerran johtoasemaan.

Kavennus – ja pikainen kuittaus

SoVo starttasi toisenkin pelijakson terhakkaasti ja Istrefi viimeisteli hienon kuvion päätteeksi 3–4 kavennuksen, kun jaksoa oli pelattu puolisentoista minuuttia. Osuma oli sellainen, jonka oivallisesta rakentelusta sekä Antti että Pyry-Ville Korhonen olisivat ansainneet syöttöpisteen, mutta nyt sellaisen sai tililleen vain viimeisen tarjoilun maalintekijälle suorittanut Pyry-Ville.
Tero Intala laannutti somerolaisjoukkueen innostusta viimeistelemällä vähän helponnäköisen maalin vain puolisen minuuttia SoVon kavennuksen jälkeen. Lopulliset ratkaisut nähtiin kuitenkin jakson puolivälin tietämissä.
KaDy ehti karata kahdella nopealla lisämaalilla 7–3 johtoon, kunnes pikaosumien kimaran täydensivät sovolaisista Istrefi ja Valmir Seferi ja KaDyn puolelta, taas kerran, Tero Intala. Kahden minuutin ja yhden sekunnin sisään Monarin parketilla tehtailtiin kaikkiaan viisi maalia.
– KaDy pääsi tekemään aivan liian monta maalia meidän pienistä, mutta ratkaisevista virheistämme. Tuollaisissa tilanteissa tulee selvimmin esiin ero meidän ja sarjan parhaiden joukkueiden välillä, Seferi huomioi.
KaDya vastaan eroa syntyi myös maalivahtien suorituksissa, kun Niko Rikkilä ei ollut aivan tarkimmillaan SoVon tolppien välissä. Hänen muutaman epäonnistumisensa piikkiin tappioita ei toki voi kuitenkaan sysätä.
Kenttäpelaajista esimerkiksi Vocan puolustuspelaaminen on ollut kalenterivuoden alkukierroksilla sangen vaatimatonta. Kolmessa pelissä Voca on ollut kentällä 22 kertaa vastustajien maalatessa ja hyökkäyspään onnistumisista huolimatta hänen henkilökohtainen miinus-saldonsa osoittaa hyytävää pakkaslukemaa, -16 (+6/-22).

Seuraavaksi Pohjanmaalle

Miinuspainotteisin noteerauksin (+1/-4) käynnistyi myös SoVon tuoreimman pelaajatäydennyksen, Muslim Markhiyevin liigaura. Aiemmin lähinnä Futsal-Kakkosessa ja sitä alemmilla tasoilla lajikokemusta kartuttanut 22-vuotias espoolainen ehti silti antamaan väläytyksiä potentiaalistaan.
– Ihan hyvin ”Musu” mielestäni pääsi liigavauhtiin mukaan. Kyllä hänestä on meille jatkossa vielä paljon iloa, valmentaja uskoi.
Kolmen peräkkäisen tappion myötä SoVo on jämähtänyt liigataulukossa kahdeksannelle sijalle ja ero seitsemänneksi nousseeseen Mad Maxiin on jo kuusi pistettä.
Somerolaisjoukkue lähtee jahtaamaan alkuvuoden ensimmäisiä sarjapisteitään ensi viikonvaihteessa Pohjanmaalta. Lauantain vierailukohteena on FC Kiiston kotisali Vaasassa ja seuraavan päivän peliä isännöi Vieska Futsal Ylivieskassa.

Sovon tehosaldot:

Arber Istrefi 2+2=4 (+4/-8=-4)
Gezim Voca 2+0=2 (+3/-9=-6)
Valmir Seferi 1+0=1 (+2/-6=-4)
Pyry-Ville Korhonen 0+1=1 (+4/-5=-1)
Antti Korhonen 0+1=1 (+4/-6=-2)
Vilho Ståhlström (+1/-1=0)
Oskari Hietanen (+0/-1=-1)
Blend Doroci (+0/-1=-1)
Guri Gerimi (+1/-4=-3)
Muslim Markhiyev (+1/-4=-3)
Maalivahti: Niko Rikkilä; peliaika 37.17 (+5/-10)
Varoitus: A. Korhonen (kauden 2.)