SoVolla Pohjanmaan kierros

0
Kolmessa viimeisimmässä ottelussa SoVoa vahvistanut Muslim Markhiyev on päässyt kierros kierrokselta paremmin liigavauhtiin mukaan.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Someron Voima Futsalin liigamiehistö vietti viikonloppunsa Pohjanmaan kierroksella. Kahdesta ottelusta kotiin tuomisiksi kertyi kelpo saalis, neljä sarjapistettä.
– Viikonloppu oli meiltä sekä pelillisesti että koko joukkueen asenteenkin puolesta erittäin onnistunut. Tästä kun laitetaan vielä pykälä paremmaksi, niin kevät alkaa näyttämään oikein aurinkoiselta, pelivalmentajan roolissa tälläkin kiertueella toiminut SoVon manageri Jarkko Ihalainen hykerteli.
Lauantaina SoVo lähti katkaisemaan kolmen kierroksen mittaan ehtinyttä tappioputkeaan vaasalaisen FC Kiiston vieraana. Somerolaisjoukkueen jämäkkä esitys tuotti 5–1 (1–1) vierasvoiton liigataulukon peränpitäjästä.
Kiisto säntäsi 1–0 johtoon heti pelin avausminuutilla, mutta useampiin maalituuletuksiin kotijoukkueella ei enää aihetta ollutkaan. SoVon maali pysyi tolppien väliin palanneen Nevzat Mustafan ja koko joukkueen tarkan puolustuspelin ansiosta koskemattomana viimeiset 39 minuuttia ja 18 sekuntia.

Vocan pommi teki taas tuhojaan

Avausjakson puolivälissä SoVon tulivoimainen Gezim Voca täräytti pallon sellaiseen liitoon, että Kiisto-vahti Teemu Kulmalan päähän osuessaan se pudotti hyvin aloittaneen maalivahdin kentän pintaan. Kulmala joutui jättämään pelin kesken ja hänen paikkansa ottanut Jukka Pylväinen ei suoritustasollaan yltänyt lähimainkaan yhtä korkealle tasolle.
Jokunen kausi sitten Vocan hevosenpotku päätti suunnilleen samalla tavalla Akaa Futsalin maalia vartioineen Kasper Kankaan ottelun ennen aikojaan.
Arber Istrefi viimeisteli SoVolle kolme maalia ja Antti Korhonen saalisti saman määrän syöttöpisteitä. Guri Qerimi avasi Vaasassa kauden maalitilinsä ja Pyry-Ville Korhonen kasvatti alkukauden maalimääränsä viiteen.

Hyvitystä hakemassa

Seuraavaksi päiväksi SoVo siirtyi Ylivieskaan, missä vastaan asettui syyskierroksella Somerolta 9–6 voiton hakenut Vieska Futsal. Alkutahdeista lähtien oli jo pääteltävissä, että toista kertaa somerolaisjoukkue ei tule helpohkoja sarjapisteitä Vieskalle luovuttamaan.
Taisteluhenkinen ja välillä melko lämmintunnelmaiseksikin äitynyt kamppailu eteni varsinaisen peliajan (3–3) ja viiden minuutin jatkoerän (4–4) jälkeen voittomaalikilpailuun. Siinä ratkaisu syntyi joukkueiden viiden ensimmäisen laukojan toimesta, kun kotijoukkue täräytti pallon kymmenen metrin rangaistuspisteeltä maaliin kahdesti ja vieraat vain kerran.
Kaikkien näiden vaiheiden jälkeen lopputulokseksi kirjattiin Vieska Futsalin 5–4 voitto. Sarjapisteitä kotijoukkueen tilille kilahti kaksi ja SoVolle yksi.

”Sillasta” takaisin taisteluun

– Pari kertaa oltiin jo sillassa, mutta sieltä noustiin takaisin taisteluun. Pistekin oli tästä pelistä hyvä saavutus, mutta kyllä meidän varmaan täytyy jatkossa ruveta vähän harjoittelemaan noita kymmenen metrin rankkareitakin, Ihalainen viittasi joukkueensa toiseen voittomaalikisan tappioon kuluvan kauden aikana.
Rankkaripisteeltä sovolaisista onnistui maalin arvoisesti ainoastaan Voca. Antti Korhonen, Oskari Hietanen ja Blend Doroci laukoivat vetonsa ohi maalin ja Muslim Markhiyevin yritys kilpistyi Vieska-vahti Slobodan Tomicin torjuntaan.
Varsinaisella peliajalla Hietanen siirsi Markhiyevin upeasta alustuksesta SoVon 1–0 johtoon. Vieska tuli tasoihin toisen jakson neljännellä minuutilla, jolloin Mustafa joutui antautumaan ensimmäisen kerran sitten Vaasan ottelun alun.
– Yli kuusikymmentä minuuttia yhtäjaksoisesti ilman takaiskuja taitaa olla SoVon seurahistorian ennätys. Ainakin liigatasolla se on sitä varmasti, Ihalainen huomautti kaikkiaan 62 minuuttia ja 42 sekuntia kestänyttä vastustaijien nollaamista.

Arber Istrefi

Istrefille nivusvamma

Vocan tarjoiluista Ylivieskassa kahdesti viimeistellyt Istrefi joutui sisäreisivamman vuoksi jättämään kentän kuutisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.
– Nyt täytyy vain toivoa, ettei ”Arben” nivusvamma osoittaudu kovin pahaksi. Onneksi seuraava viikonloppu on meille vapaa peleistä, manageri/valmentaja Ihalainen huokaisi.
Kaiken kaikkiaan Ihalainen oli erittäin tyytyväinen suojattiensa peli-ilmeeseen viikonlopun aikana.
– Turha mussuttaminen jätettiin vähemmälle, eli kurinalaisuus näkyi myös joukkueen asenteessa. Puolustuspelaamista saatiin paljon parempaan malliin kuin alkuvuoden kierroksilla, mutta ehkäpä sen seurauksena hyökkäyspelistä jäi vähän puuttumaan tuttua terävyyttä. Hyvään suuntaan pelimme on joka tapauksessa kehittymässä.

SoVon tehosaldot viikonloppuna:

Arber Istrefi 5+0=5 (+6/-3=+3)
Gezim Voca 1+2=3 (+7/-4=+3)
Antti Korhonen 0+3=3 (+7/-4=+3)
Muslim Markhiyev 0+2=2 (+5/-2=+3)
Oskari Hietanen 1+0=1 (+3/-1=+2)
Guri Qerimi 1+0=1 (+3/-1=+2)
Pyry-Ville Korhonen 1+0=1 (+4/-4=0)
Valmir Seferi (+2/-1=+1)
Blend Doroci (+0/-0=0)

Maalivahti: Nevzat Mustafa; 0+1=1, peliaika 83.33 min. (+8/-5)

Varoitukset: Doroci (kauden 1.), Markhiyev (1.), Mustafa (1.), A. Korhonen (3.), Ihalainen (2.)

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän