Timo Rannikolle tunnustus Suomen Urheilugaalassa

0
Timo Rannikko aloitti nyrkkeilytreenen vetämisen 1970.

Someron Voiman puheenjohtaja Timo Rannikko vastaanotti Suomen Urheilugaalassa Vuoden Taustavoima -tunnustuksen.
Kaikilla urheilun lajiliitolla/järjestöllä oli mahdollisuus oman valintaprosessinsa kautta nimetä Urheilugaalassa palkittavaksi Taustavoima.
Tunnustuksen saaneista todettiin, että näiden tärkeiden ja mittaamattoman arvokkaiden ihmisten työpanos ja rooli ovat vaikuttaneet lajin kehittymiseen tai he ovat olleet ratkaisevassa roolissa lajin menestymisen takana tai heidän pyyteetön pitkäjänteinen työnsä on ollut merkittävää muulla tavoin lajin ja sen urheilijoiden menestyksen ja elinvoimaisuuden varmistamiseksi.
Taustavoima-palkinto myönnettiin 64:lle lajiliiton nimeämälle henkilölle.
Rannikon nimesi Suomen Nyrkkeilyliitto ry.
Timo Rannikko on yli viiden vuosikymmenen ajan ollut merkittävä vaikuttaja nyrkkeilytoiminnassa paitsi Somerolla, niin myös valtakunnallisella ja kansainvälisellä tasolla.
Rannikon lukuisista luottamustoimista urheilun parissa mainittakoon Someron Voiman pitkäaikaisen puheenjohtajuuden lisäksi Suomen Nyrkkeilyliiton varapuheenjohtajan ja TUL:n nyrkkeilyjaoston puheenjohtajan tehtävät sekä Nyrkkeilyliiton kilpailuvaliokunnan puheenjohtajan tehtävät.
Someron Voimassa Rannikko aloitti 1970 vetämällä silloin tällöin Somerolla uuden lajin nyrkkeilyn harjoituksia. Kilpailutoiminta alkoi parin vuoden sisällä ja jatkuu seurassa edelleen.
Rannikon kädenjälki on näkynyt etenkin valmennustyössä, jonka hedelminä Someron Voimalle ovat tuoneet TUL:n, Suomen ja Pohjoismaiden mestaruuksia ja -mitaleita sekä maaotteluedustuksia ainakin Hiedan veljekset Ari ja Petri sekä Korpi-Seppälän veljekset Kimmo ja Kari.
2017 Suomen Nyrkkeilyliitto palkitsi Timo Rannikon elämäntyöpalkinnolla.

– Ilman hyvää seurahenkeä emme olisi onnistuneet tehtävässämme, Voiman puheenjohtaja Timo Rannikko muistutti seuran 90-vuotisjuhlien juhlapuheessaan.

Ps. Muistellaan menneitä -palstalla Timo Rannikosta 2016 tehty syntymäpäivähaastattelu.

Lue tästä