Uusi puheenjohtaja kehottaa yrittäjiä verkostoitumaan

0
Sari Majuri otti yrittäjien puheenjohtajuuden vastaan vuoden alussa.

Someron Yrittäjien puheenjohtajana aloitti vuoden alusta kuntosaliyrittäjä Sari Majuri .
Hän penää ennen kaikkea tiiviimpää yhteistyötä kaupungin kanssa ja yrittäjiä verkostoitumaan myös keskenään.
– Kaupungin suuntaan olen jo ollutkin yhteydessä ja kysellyt audienssia, mutta vielä en ole saanut vastausta, toteaa MajuriMove-yrittäjä.
– Kaupunki on kirjannut strategiaansa yritysmyönteisyyden, ja se pitäisi ymmärtääkseni ottaa käytäntöön tänä vuonna. Haluankin tarkemmin tietää, mitä se oikeasti tarkoittaa.
Toinen tärkeä asia Sari Majurista on yrittäjien keskinäinen verkostoituminen.
– Osassa Someron yrityksistä on hirveä työvoimapula, mutta mistä löytyvät oikeat tekijät. Nyt kaivataan ideoita ja tekijöitä, että ongelma saadaan hoidettua. Olisiko tehtävissä jonkinlainen yrittäjien oma verkosto, hän kyselee.
– Yritykset on saatava kohtaamaan toisensa. Eli yrittäjät ihan face to face . Esimerkiksi kaupungin organisoimat yrittäjien aamukahvit on erinomainen tapa, mutta ihmisten on ymmärrettävä, että niihin kuuluu myös osallistua, hän kehottaa.
Seuraavat aamukahvit juodaan kaupungintalolla torstaina 26.1.
Hän muistuttaa samalla myös siitä, että yrittäjille järjestettävistä tilaisuuksista on kerrottava todella hyvissä ajoin. Varsinkin yksin yrittävillä, mutta myös muilla, voi olla haasteellista järjestää aikaa.
Yhtenä ideana kaupungintalon suuntaan lentää myös ajatus siitä, että voisiko kaupungin edullisiin vuokrakiinteistöihin tehdä jonkinlaista kiertosysteemiä. Tietyin aikavälein vaihdettaisiin vuokralaisia.
– Vuokrataso on Somerolla paikoin todella kova, olisi mukava kun mahdollisimman moni pääsisi hyödyntämään edullisia tiloja.
Yrittäjäyhdistys haluaa nyt tiivistää yhteyttä jäseniinsä.

– Meillä on hallituksessa esimerkiksi jäsenvastaava Heidi Mäkinen, joka ottaa henkilökohtaisesti aina yhteyttä uusiin jäseniin.

Someron Yrittäjien uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Sari Majuri (edessä). Hän aloittaa pestin vuodenvaihteessa. Vuosikokouksessa olivat mukana myös Outi Kolattu-Tolvi, Janne Tolvi, Hannu Kesäniemi, Soili Tyni, Ulla Hautamäki, Marko Rantala, Anniina Lagerroos-Toikka, Pia Maavirta, Heidi Mäkinen, Tuomo Maavirta, Elina Riikonen, Janne Käkönen ja nykyinen puheenjohtaja Jani Kurvinen.

Someron Yrittäjät järjestää vuosittain myös tilaisuuksia, joihin yrittäjiä kutsutaan.
– Tulkaa mukaan! Teitä varten me yhdistyksessä olemme. Kertokaa, mitä tarvitaan ja missä voi olla avuksi, Majuri kehottaa.
Yrittäjäkasvatus on myös merkittävä osa yhdistyksen toimintaa.
– Yrittäjäkasvatuksen yhteyshenkilö on nuorisovastaavamme Laura Nuotio.

Laura Nuotio

– Olen menossa vielä tammikuussa mukaan seuraavaan yrittäjyyskasvatuksen kehittämistiimin kokoukseen Kiiruun koululle. Yrityskasvatus on tärkeä osa kasvatusopintoja. Suomessa yrittäjiä on huolestuttavan vähän. Lisää uusia yrityksiä tarvitaan, sillä jokin niistä on uusi Nokia, ja miten niitä muuten syntyy, ellei nuoria kannusteta kokeilemaan yrittäjyyttä ja avata nuoren mieltä yrittäjyyttä kohden. Yrityskasvatus on siis lähellä sydäntäni, kertoo Laura Nuotio.
Someron koulujen lisäksi yrittäjäyhdistys haluaa tehdä yhteistyötä lähimpien ammatti-instituuttien kanssa.
Someron Yrittäjät pyörittää kesäisin Badding-kioskin toimintaa. Nyt pohditaan myös sen hyödyntämistä yrityskasvatustoiminnassa.
– Ajattelin, että Vuosi Yrittäjänä -ohjelmaan osallistuvat tai Pikkuyrittäjät voisivat esimerkiksi pyörittää kioskia ihan oikeasti yhden päivän kesällä. Voisivat vaikka ideoida jonkun teeman päiväänsä, ideoi Nuotio.